Studium v USA na dosah. Semináře v Praze a Brně prozradí, jak na to

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sportovat a studovat v USA nemusí být jen nedostupný sen. Chcete vědět, jak na to? Agentura Sport&university zve na bezplatný seminář, který se proběhne hned ve dvou českých městech – 3.10. v Praze a 11.10. v Brně.

Sportovci mohou získat plné, částečné nebo také akademické stipendium, a to na základě dobrých sportovních dovedností a jazykových znalostí uchazeče o studium. Stipendium může v některých případech pokrýt veškeré náklady spojené se studiem.

Sportovec podepisuje stipendijní smlouvu s univerzitou vždy na jeden školní rok a reprezentovat univerzitu v daném sportovním odvětví může maximálně po dobu čtyř let. V případech, kdy se rozhodne studovat na univerzitě v USA student, jehož cílem není sportovat a reprezentovat univerzitu, má možnost získat také akademické stipendium, které se váže na prospěch ze střední školy a na výsledky vstupních testů.

Kritérií pro výběr vhodné univerzity bývá mnoho. Mezi základní patří kvalita vzdělání na univerzitě, sportovní úroveň univerzitního týmu, atraktivita lokality univerzity, ale v neposlední řadě také výše školou nabízeného stipendia. Najít tu správnou univerzitu je mnohdy pro českého studenta složité a časově náročné.

Cílem agentury je zajistit studentovi takovou univerzitu, která nebude v rozporu s jeho finanční možností a kde budou uspokojené veškeré jeho další požadavky. Sport&university proto pro vás může být tou správnou volbou - studium v USA zprostředkovává již déle než deset let.

Bližší informace najdete na stránkách www.stipendia.cz

líbil se ti článek?