Bratislavská konference uzavřela mezinárodní část projektu SUCCESS

Rovná příležitost
Rovná příležitost
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Předsedkyně Komise rovných příležitostí ve sportu ČOV Naďa Knorre, místopředsedkyně Britské olympijské asociace Annamarie Phelps, člen komise Mezinárodního olympijského výboru pro olympijskou výchovu Thierry Zintz z Belgie a další desítky účastníků z více než 11 zemí se sešli v Bratislavě, aby se dozvěděli více o průběhu a výsledcích projektu SUCCESS. A také, aby prodiskutovali možnosti a nástroje vedoucí ke zvýšení diverzity a rovnosti příležitostí ve vedoucích orgánech sportovních organizací. Právě tímto tématem se zabýval vzdělávací program SUCCESS, kterého se z českého sportovního prostředí zúčastnilo osm žen.

Úvodního slova se ujal předseda Slovenského olympijského výboru Anton Siekel. „Bylo pro mě velkým překvapením, že nerovnosti mezi ženami a muži ve vedoucích pozicích ve sportu jsou ještě daleko větší než ve světě byznysu. Ze své vlastní zkušenosti věřím, že čím rozmanitější je složení výkonných orgánů a managementu organizace, tím větší je její kapacita strategického a efektivního řízení,“ dodal.

Výsledky projektu SUCCESS ukázaly, že právě obdobné vzdělávací programy, zaměřené na zvyšování praktických znalostí a dovedností, ale také na budování sítě kontaktů, strategické plánování a mezikulturní komunikaci, jsou efektivním nástrojem, který může pomoci jak ke zvýšení počtu žen ve výkonných orgánech sportovních organizací, tak ke zlepšení profesionality a správy celé organizace. Nejsou ale nástrojem jediným.

Více informací o konferenci, včetně výsledků projektu a jednotlivých prezentací najdete zde. Další vydání Newsletteru k projektu si můžete zobrazit zde.

Projekt SUCCESS, který je kofinancovaný z EU programu Erasmus+, inicioval Chorvatský olympijský výbor. K zapojení ČOV do tohoto programu dala popud Komise rovných příležitostí ve sportu ČOV, která usiluje o postupné zvýšení počtu žen na vedoucích a rozhodovacích pozicích ve sportovních organizacích v České republice, stejně jako o vyšší zastoupení žen v mezinárodní sportovní diplomacii. Podrobnosti o projektu najdete na facebookové stránce nebo na www.success-leadership.eu.

líbil se ti článek?