Kampaň na podporu značky Czech Team má inspirovat zejména mládež

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český olympijský výbor spouští kampaň na podporu sportu jako takového a značky Czech Team. Propagaci, která má inspirovat zejména mladé lidi, pomohou úspěšní čeští sportovci – olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková, dvojnásobný olympijský medailista a světový šampion v rychlostní kanoistice Josef Dostál, jeden z nejlepších sportovních lezců světa Adam Ondra, mistr světa a bronzový olympijský medailista ve vodním slalomu Jiří Prskavec a stříbrná medailistka ze Světového poháru skikrosařka Andrea Zemanová.

Akční fotografie sportovců budou k vidění na billboardech, ale kampaň Český olympijský výbor prioritně spouští zejména na svých kanálech sociálních sítí. Chce tak pokračovat ve svém dlouhodobém cíli – oslovit především mládež. „Chceme ji inspirovat, připomenout pozitivní sportovní vzory,“ nechal se slyšet předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval. „Zejména chceme být blíž mladým lidem, kteří se dostali na vrchol a jsou schopni oslovit své vrstevníky,“ řekl Kejval.

ČOV se chce profilovat jako rozvíjející se moderní organizace. „Chceme ukázat mladé, autentické, pozitivní a vtipné mladé lidi plné energie, kteří mají svou vlastní filozofii života,“ vysvětlovala ředitelka marketingu ČOV Petra Šubrtová. „Už dlouhodobě se snažíme přimět a motivovat ke sportu mladou generaci. Toto je kampaň, která ukazuje mladé pozitivní hrdiny nejen při soutěži či profesionálním sportu, ale při zábavě. Není to masivní kampaň, s mladými budeme komunikovat zejména na sociálních sítích,“ doplnila.

Obrázky vytvořil známý český fotograf Herbert Slavík, na kampani se podílel také dvorní grafik ČOV Milan Jaroš. „Jsem vždy rád, když mám možnost si tu sportovní fotografii režírovat, protože většina práce se sportem je reportážního charakteru a takové záběry se normálně vytvořit nedají. To je na tom výjimečné,“ vysvětluje Slavík. „Mám možnost si to vymyslet a těší mě, že si se sportovci mohu dělat to, co chci, a jsem rád, že mě poslouchají,“ usmíval se český fotograf. Prskavce fotil například pod vodou, Adama Ondru na skále. „Většinou jsem všechny sportovce při focení unavil, ale po slaňování a lezení po laně nahoru dolů jsem se z toho dva dny dostával,“ prozradil se smíchem.

Zajímavostí z natáčení včetně videa si můžete pustit na webu czechteam.info.

Foto: Herbert Slavík

líbil se ti článek?