Český olympijský výbor navštívili korejští studenti z projektu Youth Public Diplomacy Corps

Pchjongčchang 2018
Pchjongčchang 2018
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Více než desítka korejských studentů a další členové projektu Youth Public Diplomacy Corps navštívili v úterý sídlo Českého olympijského výboru a seznámili se s historií olympijského hnutí či vizemi českého týmu pro nadcházející zimní olympiádu v jihokorejském Pchjongčchangu.

Hlavní slovo si vzal sportovní ředitel ČOV Martin Doktor, který studentům vyprávěl o činnostech Českého olympijského výboru a krátce také představil všechny jeho projekty.

Už v pondělí se studenti setkali i s předsedou ČOV Jiřím Kejvalem, jemuž korejský velvyslanec v České republice Moon Seoung-Hyun věnoval v rámci propagace zimních olympijských her 2018 sadu pamětních medailí.

„Pamatuji si, jak na zasedání MOV v Praze prohrál Pchjongčchang volbu s Vancouverem pro rok 2010 o jediný bod. V příštím roce se ale Pchjongčchang her zhostí a já jsem přesvědčený, že to budou skvělé olympijské hry. Před několika týdny jsem tam osobně byl a viděl jsem, že město je dobře připravené,“ prohlásil Kejval.

Projekt s názvem Youth Public Diplomacy Corps je program pod záštitou korejského Ministerstva zahraničních věcí a jeho cílem je sbírat mezinárodní zkušenosti, poznat odlišné kultury a zlepšit spolupráci se státy Visegrádské čtyřky.

líbil se ti článek?