Kouč basketbalistů hodnotí olympijskou misi úspěšně: Omlazený kádr nezklamal

EYOF 2017
EYOF 2017
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Celkově šesté místo, ale výkony nad očekávání. České basketbalistky v Györu v setkání s tvrdou evropskou konkurencí obstály. Konečné umístění je vzhledem k složení týmu úspěchem.

„Dvanáct našich nejlepších hráček se připravuje na mistrovství Evropy, které je zároveň kvalifikací na mistrovství světa, proto jsme byli nuceni poskládat tým z výrazně mladších holek,“ hodnotí Petr Treml, jeden z koučů.

„Misi hodnotíme jako úspěšnou, byť samozřejmě šesté místo není na první pohled nikterak atraktivní. Vzhledem ke složení kádru a faktu, že jsme překvapivě porazili příští pořadatelky mistrovství světa, musím holky pochválit. Pro většinu z nich byla tato olympiáda vrcholem kariéry.“

Zklamaní jsou naopak volejbalisté, kteří cílili na medaili. Do Györu přijela kostra týmu, který senzačně ovládl dubnové mistrovství Evropy do 19 let. Tentokrát však nezvládl boj v semifinále i bitvu o bronz.

„Dojeli jsme si pro medaili, kterou nemáme. Tím pádem jsme nesplnili očekávání,“ mrzí trenéra Leoše Šrámka. „Turnaj nás nezastihl v optimální formě, kvalita soupeřů byla vyšší.“

Medailové ambice měli i tenisté, především mezi dívkami. Jenže jejich největší naděje Kristýna Lavičková dohrávala se zraněným kolenem a vypadla ve druhém kole. Nejdále tak došel Martin Krumich (třetí kolo).

„Klukům příliš nepřál los, i tak mohl Martin při troše štěstí dojít ještě dál. Škoda Kristýny, ale měla náročný program. Do Györu přicestovala později z jiného turnaje v Rakousku, kde prošla až do finále debla,“ uvedl kouč Tomáš Josefus.

Průběžně aktualizovanou fotogalerii najdete ZDE.

Novinky nejen ze zákulisí nezapomeňte sledovat i na našich komunikačních kanálech!

Foto: EYOF2017/Melinda Havasi

líbil se ti článek?