Olympijské parky 2018. Stejná grafická podoba a úzká spolupráce se svazy

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Projekt Olympijské parky pokračuje v České republice třetím dílem. V únoru, při příležitosti zimních olympijských her v Pchjongčchangu 2018, vyrostou po republice olympijské parky se stejným cílem jako měla dvě předchozí vydání parků z let 2014 a 2016: přitáhnout fanoušky k aktivnímu sportu, podpořit v nich zájem o zdravý životní styl a zároveň fandit českým reprezentantům, tentokrát v Koreji.

„Uplynulé dvě edice olympijských parků měly ohromný úspěch. V rámci premiéry navštívilo park Soči-Letná 400 tisíc lidí. Do Rio parků, které byly kromě Lipna také v Ostravě, Pardubicích a Plzni, přišel milion fanoušků, což je ohromující číslo a potvrzení, že lidem se propojení aktivního sportování a fandění zalíbilo. Proto na něj rádi navazujeme,“ říká předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

V únoru 2018 vyrostou v České republice olympijské parky, které centrálně organizačně zajistí Český olympijskývýbor. Celý projekt má zároveň nový koncept, který využívá více stávajících sportovišť a užší spolupráce se sportovními svazy a dává parkům jednotnou vizuální podobu.

„Zásadní otázkou je pro nás udržitelnost projektu. Jde nám o dlouhodobou koncepci do budoucna,“ říká Kejval.„Věříme, že centrální koordinace jednotlivých parků garantuje vysokou kvalitu ve všech dějištích. Samozřejmě ale každý park bude originální, ať už lokalitou, nebo preferovanými sportovišti, která budou v rámci jednotlivých dějišť reflektovat silné sporty v daných regionech,“ dodal Kejval.

Na sestavení programů v parcích se budou podílet jednotlivé sportovní svazy zimních olympijských i neolympijských sportů a regionální kluby. „Jsme rádi, že všechny oslovené sportovní svazy reagovaly na nabídku aktivně se zapojit do projektu olympijských parků kladně. Do kluby měly po Riu plno nových zájemců a věříme, že tentokrát bude tento efekt ještě větší. Děti chtějí sportovat, tak jim opět dáme příležitost,“ řekl Kejval.

Parky budou mít stejnou vizuální podobu. Autorem grafického motivu projektu Olympijské parky 2018 je akademický malíř Milan Jaroš, který pro Český olympijský výbor vytvářel vizuální styl i pro hry v Londýně 2012, Soči 2014 a Riu de Janeiro 2016 a je i autorem motivu pro Pchjongčchang 2018. „Motiv Olympijských parků je založený na kombinaci tří základních prvků - obsahuje grafické ztvárnění stupňů vítězů, vizuál rychlobruslařského oválu a ztvárnění sjezdovek. Základními barvami jsou modrá a bílá, které doplňuje zlatá, barva vítězů,” řekl akademický malíř Milan Jaroš.

Prvním známým dějištěm Olympijského parku je Ostrava. Metropole Moravskoslezského kraje hostila park už v rámci loňských her v Riu. „Zdejší park se setkal s velice pozitivní odezvou a jsme rádi, že město Ostrava i Moravskoslezský kraj se rozhodly podílet se na projektu i v rámci další olympiády,“ dodal Kejval.

Více o Olympijském parku v Ostravě si přečtete zde.

Nový web Olympijský park Pchjongčchang 2018 - www.olympijskeparky.cz

  • Jednotný koncept olympijských parků organizační zajištěný ČOV
  • Stejná vizuální podoba
  • Garantovaná kvalita díky centrální organizaci
  • Dlouhodobě ekonomicky udržitelný projekt
  • Prohloubení spolupráce s jednotlivými sportovními svazy
líbil se ti článek?