Výkonný výbor ČOV vyzval místopředsedu Peltu k pozastavení výkonu funkce

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Výkonný výbor Českého olympijského výboru vyzval místopředsedu Miroslava Peltu, aby vzhledem k jeho trestnímu stíhání pozastavil výkon funkce místopředsedy ČOV a také členství v Plénu ČOV, a to až do pravomocného rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení nebo pravomocného rozhodnutí soudu.

„Ctíme presumpci neviny, ale na druhou stranu vnímáme současnou situaci jako opravdu závažnou. Vzhledem k tomu vyzýváme touto cestou Miroslava Peltu, aby pozastavil výkon obou funkcí,“ řekl předseda ČOV Jiří Kejval, který Peltu osobně vyzval k odstoupení už v polovině května. „Jelikož Miroslav Pelta již rezignoval na funkci předsedy Fotbalové asociace České republiky, věřím, že i v tomto případě se zachová podobně.“

Podle Stanov Českého olympijského výboru může Miroslava Peltu odvolat jen Plénum ČOV, tedy orgán, který jej zvolil. „K tomuto kroku ČOV zatím nepřistoupil, protože jak jsem již uvedl, respektujeme presumpci neviny. Proto bychom chtěli do budoucna vytvořit mechanismy, které by takové situace dokázaly řešit,“ dodal Kejval.

líbil se ti článek?