Zasedal Výkonný výbor ČOV (13.4.2017)

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

​Výkonný výbor Českého olympijského výboru (ČOV) doporučil na svém dubnovém zasedání blížícímu se Plénu ČOV schválit vyhodnocení rozpočtu za rok 2016, který skončil přebytkem skoro dva miliony korun před zdaněním. Původně přitom návrh rozpočtu počítal se schodkem. Zasedání Pléna ČOV se koná v pondělí 24. dubna.

„Pracovali jsme s částkou přes miliardu korun, byl to výjimečný rok, který se už bohužel nebude opakovat,“ upozornil členy Výkonného výboru místopředseda ČOV pro ekonomiku a marketing Libor Varhaník. Pro rok 2017 totiž ČOV nemůže již počítat s penězi z loterií, neboť Poslanecká sněmovna loni v dubnu novelizovala zákon, podle kterého peníze z odvodů loterijních firem bude nově rozdělovat výhradně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.

„Rozpočet byl původně schválen se ztrátou, takže pozitivní výsledek je pro mě dobrá zpráva. Rozpočet se totiž nerodil vůbec lehce,“ upozornil Varhaník především na finančně náročné zajištění účasti českého týmu na OH v Riu, na olympijskou přípravu sportovců a zajištění organizace Olympijských parků v České republice. „Zhostili jsme se toho však dobře,“ řekl Varhaník.

Výkonný výbor mimo jiné projednal návrh rozpočtu na rok 2017 se schodkem skoro 24 milionů, od Romana Kumpošta obdržel informace o přípravách na zasedání Asociace národních olympijských výborů (GA ANOC), které proběhne v pražském hotelu Hilton na podzim. O organizaci Olympijských parků v příštím roce po dobu her v Pchjongčchangu se ucházejí Ostrava, Brno, Jablonec nad Nisou a v jednání je hlavní město Praha.

líbil se ti článek?