Česká olympijská nadace splnila další dětské sny. Plánuje veslování i Národní divadlo

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dětské úsměvy byly všudypřítomné. A tak to má být. Děti, které podporuje Česká olympijská nadace, se totiž v únoru postavily na start Jizerské 50 – s nadšením prosvištěly závodem na jeden kilometr a tým mladých sportovců z podporovaného dětského domova zase zvládl Jizerskou 10.

Nadace však splnila dětských snů mnohem víc. Své zastoupení měla před Vánoci na Světovém poháru biatlonistů v Novém Městě na Moravě. Děti si taky mohly zahrát beachpřehazovanou v Beachklubu Ládví po boku olympijského šampiona v moderním pětiboji Davida Svobody a kajakáře Jiřího Prskavce, bronzového medailisty z Ria. Byly i na evropském šampionátu v krasobruslení v Ostravě nebo na HESU kempu Zuzany Hejnové, dvojnásobné mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek.

„Mně se na tom hrozně líbí, že vidíme, že se nám děti vracejí. Vidíme jak rostou,“ říká Hejnová. „Neuvěřitelně se zlepšují a pracují na sobě.“

Nabitý program má nadace i v březnu. Proběhne 17. kolo zasedání komise ČON, kde se bude rozhodovat o podpoře dalších dětí. „Připravujeme setkání s Václavem Chalupou, který vytvoří jeden tým s podpořeným veslařem Romanem a společně se zúčastní závodu na veslařských trenažerech v rámci akce Superherow,“ říká Martina Voříšková, ředitelka nadace. „Připravujeme se i na účast na workshopu Národního divadla, kde dostanou mladé tanečnice a tanečníci možnost potkat profesionály ve svém oboru.“

Česká olympijská nadace se snaží o to, aby dětem nebránil ve sportování nedostatek peněz. Finanční pomoci se tak dočkali rodiče samoživitelé, rodiny pobírající dávky státní sociální podpory, děti umístěné v dětských domovech, nebo děti v pěstounské péči. Více informací o tom, kdo má konkrétně na podporu nárok, najdete na stránkách www.olympic.cz/nadace.

líbil se ti článek?