Sáňkaři otestovali olympijskou trať v Soči. Je dobrá, tvrdí Češi

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympijský areál v Soči má za sebou jeden z prvních testů. Ozkoušet sáňkařskou trať se tam v uplynulých dnech vydali světoví závodníci včetně Čechů. A shodli se – dráhu organizátoři připravili dobře.

Podle reprezentačního kouče Jindřicha Zemana vypadá trať výrazně bezpečněji než na uplynulých dvou hrách v Turíně a ve Vancouveru. V kanadském městě dokonce došlo ke smrtelnému zranění Gruzínce Kumaritašviliho. „Proto se sem teď sjel celý svět s velkým očekáváním, co vytvořili. Zatím jsme se všichni shodli, že dráha je zajímavá,“ řekl agentuře ČTK Zeman. „Dráha je daleko bezpečnější a velmi zajímavá. Jsou tu dvě místa, kdy závodníci jedou do kopce, pak jsou velké spády, ale zatáčky vypadají bezpečně. Nejsou tu žádné zalamováky, jak říkáme,“ popsal český trenér dráhu.

Se Zemanem se shodl i trojnásobný olympijský vítěz a kouč německé reprezentace Georg Hackl. „V Soči odvedli na dráze velký kus práce, kvalita ledu byla dobrá. Významné je také to, že při stavbě dráhy bylo pamatováno na řadu bezpečnostních opatření,“ podotkl.

Dvojnásobný majitel olympijského zlata, Ital Armin Zoggeler si všiml ještě dalších detailů. „Dráha je fakt kvalitní, ale vynikající tu bylo také jídlo, ubytování a vůbec i celá organizace tréninkových jízd. Řekl bych, že Soči je krásné místo,“ shrnul své dojmy z budoucího dějiště zimních olympijských her.

Podle vítěze z Vancouveru, německého sáňkaře Felixe Locha, se do Soči budou závodníci rádi vracet. „Je to velmi dobrá dráha. Předpokládám, že se tady budou pravidelně konat závody Světového poháru a tak jednou za dva tři roky i světový šampionát,“ prohlásil sáňkař.

Olympijské hry v Soči se uskuteční od 7. do 23. února 2014.

foto: www.sochi2014.com

líbil se ti článek?