Zástupci ANOC si prohlédli prostory pro valné shromáždění

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Zástupci Asociace národních olympijských výborů ANOC v čele s generální sekretářkou Gunillou Lindbergovou navštívili Prahu, která bude od 31. října do 3. listopadu 2017 hostit XXII. valné shromáždění ANOC. Během dvou dnů si společně s představiteli Českého olympijského výboru prohlédli hotely i další prostory, kde proběhne největší setkání zástupců olympijského hnutí a vyhlášení cen ANOC Awards. Do Prahy na podzim zavítají zástupci 206 národních olympijských výborů i všechny špičky olympijského světa. Chybět by neměl ani předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach.

„Setkání tady v Praze bylo velmi přínosné. Jsme přesvědčení o tom, že organizátoři připraví fantastické valné shromáždění i předávání cen ANOC Awards. Prostory jsou skvělé. Nepochybujeme o tom, že zástupci národních olympijských výborů z celého světa se v tomto krásném městě budou cítit jako doma,“ uvedla Gunilla Lindbergová, která se svými kolegy na úvod cesty navštívila sídlo Českého olympijského výboru.

ČOV přidělili pořádání valného shromáždění ANOC delegáti loňského zasedání v katarském Dauhá. V Praze se v letech 1999 a 2015 konalo zasedání Evropských olympijských výborů, v roce 2003 zde členové Mezinárodního olympijského výboru při svém zasedání zvolili pořadatele zimních olympijských her ve Vancouveru.

„Jsme nadšení, že máme možnost na podzim hostit zasedání ANOC a přivítat zástupce všech národních olympijských výborů. Těší nás, jak proběhla jednání se zástupci ANOC. Náš tým udělá vše pro to, abychom v Praze přichystali nezapomenutelnou událost,“ dodal Roman Kumpošt, místopředseda ČOV pro mezinárodní vztahy.

líbil se ti článek?