Fair play výzva: informujte o činech, které si zaslouží ocenění

Fair Play
Fair Play
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český klub fair-play očekává vaše upozornění na osobnosti ve sportu, které si zaslouží ocenění za celoživotní čestný postoj, za sportování v duchu fair-play nebo za vedení zejména mladých sportovců k čestnosti a rytířskosti ve sportu i v životě. Zvláště pak uvítáme, uvědomíte-li nás o konkrétních činech v tomto duchu. Právě cen za konkrétní činy v posledních letech ubývá a přitom nemáme pocit, že by ubývalo takových činů samotných.

„Jde nám o to, aby byla férovější i společnost. Abychom se dívali kolem sebe a snažili se vymýtit třeba nešvary na silnicích nebo chování k druhým. To je základ, který se pak přenese i do sportu,“ uvedla Květa Pecková-Jeriová, předsedkyně Českého klubu fair play.,

„Máme tradici, kterou budujeme už přes 40 let. Fair play činy, jež nám samotní sportovci sami nahlašují, jsou pro nás velice cenné. Kolikrát jde totiž o gesta, o nichž bychom se jinak vůbec nedozvěděli,“ dodala trojnásobná olympijská medailistka v běhu na lyžích.

Máte-li konkrétní návrh nějaké osobnosti, která by zasluhovala ocenění našeho klubu, dejte nám, prosíme, toto vědět na adresu Český klub fair-play při Českém olympijském výboru, Benešovská 6, Praha 10, tel. 271 732 326; e-mail: info@olympic.cz.

líbil se ti článek?