Poslední skupina olympioniků odletěla do Ria. Na palubě byl čtyřkajak či moderní pětibojaři

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Z kbelského letiště v Praze odletěla v sobotu hodinu a půl před půlnocí poslední skupina českých olympioniků do dějiště her v Rio de Janeiru. Na palubě sedělo vedle funkcionářů a trenérů 13 sportovců.

„Poslední týden už jsem byl hrozně nervózní, každý den mě bolelo břicho. Pořád jsem v televizi sledoval ostatní závodníky a už mi z toho nebylo moc dobře. Ale teď, jak stojím na letišti, tak to ze mě spadlo,“ řekl chvíli před odletem moderní pětibojař David Svoboda, jenž bude v Riu obhajovat zlatou medaili z Londýna.

Spolu s ním cestovali třeba i Filip Dvořák, Daniel Havel Jaroslav Radoň, tedy členové úspěšného čtyřkajaku. Josef Dostál, čtvrtý člen posádky, je v Riu už od minulého týdne.

Jak budeme trávit let? „Mám počítač, deku na spaní a sluchátka,“ smál se Havel. „Já si beru MP3 s muzikou, to je hlavní,“ doplnil Trefil.

Sobotním odlet byl posledním společným. V úterý brzy ráno už se část výpravy, zřejmě včetně medailistů Jiřího Prskavce či Lukáše Krpálka, vrátí zpět do České republiky a v tentýž den se přesune do Olympijského parku na Lipně.

líbil se ti článek?