Olympijský park Rio-Lipno překonal hranici 100 tisíc návštěvníků

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Do Olympijského parku Rio-Lipno si za šest dnů od otevření našlo cestu již přes 100 tisíc návštěvníků. Park se veřejnosti otevřel 5. srpna a je zdarma přístupný až do 21. srpna.

Stotisícím návštěvníkem se stal Petr, který žije od 12 let v německé Mohuči, mluví lámanou češtinou a do parku přijel společně s dcerou, již musel překládat. Dvojice vystoupila na pódiu a prozradila, že se o Olympijském parku dozvěděla přes facebookové stránky.

„Jedeme z Chorvatska do Teplic, tak jsme se na chvilku ze zvědavosti zastavili,“ řekl Petr. Bývalý krasobruslař Tomáš Verner mu jako dárek věnoval volejbalový míč od skupiny ČEPS a připsal věnování v němčině.

Kromě Vernera dosud navštívila park řada současných či bývalých sportovců – snowboardcrossařka Eva Samková, judista Vladimír Kocman, veslař Václav Vochovoska nebo stolní tenista Petr Korbel.

„Je to parádní, prošla jsem si několik sportovišť a některé i sama vyzkoušela. K tomu jsem pokřtila suprovou pumptrackovou dráhu,“ řekla olympijská vítězka Samková. „Park je něco výjimečného. Kdo se trošku zajímá o sport, tak si to tu maximálně užije,“ dodal Kocman, bronzový z LOH 1980.

Srdce parku se nachází v Lipně nad Vltavou, dalšími lokalitami jsou Loučovice, Přední Výtoň, Frymburk, Černá v Pošumaví, Horní Planá, Nová Pec a Vyšší Brod. Návštěvníci si v nich mohou vyzkoušet celkem 47 olympijských a neolympijských sportů.

„Ukazuje se, že náš koncept, kdy si návštěvník může projet všechna sportoviště v oblasti lipenské přehrady, je správný. Také představitelé sportovních svazů, které se u nás prezentují, jsou návštěvností nadšeni,“ řekl ředitel sportovního programu Jan Plachý.

„Přestože nám v posledních dnech počasí nepřeje a například dnes bylo naměřeno nejstudenější ráno za posledních 147 let, návštěvnost je více než slušná. Čekáme, že o víkendu bude ještě gradovat. V tom minulém jsme zaznamenali téměř 40 tisíc návštěv,“ uvedl marketingový ředitel ČOV Marek Tesař.

líbil se ti článek?