Sportovci, hudba i multimediální show. Olympijský park Rio-Lipno se otevřel veřejnosti

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Rozsvícením stylizované siluety Emila Zátopka, který je letošním symbolem Českého olympijského týmu, odstartoval v Lipně nad Vltavou program Olympijského parku Rio-Lipno. V provozu bude po celou dobu olympiády do 21. srpna. Vstup je zdarma.

Srdce parku je v Lipně nad Vltavou, dalšími lokalitami jsou Loučovice, Přední Výtoň, Frymburk, Černá v Pošumaví, Horní Planá, Nová PecVyšší Brod. Návštěvníci si mohou vyzkoušet celkem 47 olympijských a neolympijských sportů nebo prostřednictvím velkoplošných obrazovek sledovat dění na olympijských hrách v Riu.

Park se veřejnosti otevřel v pátek ve čtyři hodiny odpoledne a i přes nepřízeň počasí si do něj našlo cestu přes tři a půl tisíce lidí. Slavnostního zahájení v sedm večer se zúčastnili místopředseda ČOV Libor Varhaník, předseda Senátu Milan Štěch a hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

Na pódiu je doplnili starostové šesti obcí: Jiří Hůlka (Horní Planá), Irena Pekárková (Černá v Pošumaví), Zdeněk Zídek (Lipno nad Vltavou), Jan Kubík (Loučovice), Milan Zálešák (Vyšší Brod), místostarosta Jan Zdechovan (Přední Výtoň) a řada bývalých i současných českých olympioniků – Eva Samková, Roman Šebrle, Kateřina Neumannová, Jan Jindra, Václav Chalupa, Jaroslav Pouzar a další.

„Chci poděkovat jménem Českého olympijského výboru našim partnerům, Jihočeskému kraji i dobrovolníkům, Díky nim se povedlo myšlenku parku zrealizovat,“ uvedl Varhaník.

„Cítím, že tu tluče jedno velké srdce pro naše olympioniky. Jsem přesvědčený, že si olympiádu na Lipně všichni společně užijeme,“ doplnil Zimola. „Já osobně už nesportuji, ale budu našim sportovcům držet palce, aby přivezly co nejvíce medailí,“ řekl Štěch.

V rámci zahajovacího programu vystoupila také kapela Portless, bubeníci z orchestru Tam Tam Batucada a vše uzavřela padesátiminutová multimediální show CIRLE z cyklu audiovizuálního festivalu VLTAVA ŽIJE.

Centrum parku je otevřeno každý den od deseti do jednadvaceti hodin, pro ostatní části platí orientační doba do deseti do osmnácti hodin.

Další informace o Olympijském parku najdete na:

Oficiální web www.olympijskeparky.cz
Facebook: www.facebook.com/olympijskeparky
Instagram: olympijskeparky
Twitter: @olymparky

líbil se ti článek?