Do Ria odletěla další část české výpravy včetně vlajkonoše Krpálka

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Vesměs atletická výprava nabrala ve čtvrtek necelou hodinu před půlnocí z letiště v Praze-Kbelích směr Rio de Janeiro. Mezi cestujícími byl i badmintonista Petr Koukal, golfistka Klára Spilková nebo judista a vlajkonoš Lukáš Krpálek.

Na palubě speciálu strávili olympionici zhruba 13 hodin, včetně mezipřistání na Kapverdských ostrovech, a do Ria přiletěli v pátek v 8:30 ráno tamního času. Další odlety jsou na programu 8. a 13. srpna.

Krpálka přišla na letiště vyprovodit manželka a novorozený syn. Jak bude těžké odletět? „Ohromně. Ale doufám, že mě to nemotivuje a z Ria přivezu medaili,“ řekl chvíli poté, než nastoupil do letadla.

Předtím si potřásl rukou s badmintonistou Petrem Koukalem, který byl vlajkonošem v Londýně. „S Lukášem jsme dobří kamarádi. Akorát mi málem zlomil ruku, když jsem se teď zdravili,“ smál se Koukal. „Holt je trochu silnější. Doufám že ponese vlajku tak vysoko, jak jen to je možné.“

Mezi početnou skupinou atletů byla třeba překážkářka Denisa Rosolová s přítelem desetibojařem Adamem Sebastianem Helceletem, skokan do dálky Radek Juška nebo vytrvalkyně Eva Vrabcová-Nývltová, která na zimní olympiádě v Soči reprezentovala v běhu na lyžích. Chyběly však obhájkyně zlata z Londýna Zuzana HejnováBarbora Špotáková.

Výprava doplnila v Riu 54 sportovců, kteří se již v dějišti olympiády zabydleli. Zahajovací ceremoniál je na programu v noci z pátku na sobotu v 1:00 SEČ.

líbil se ti článek?