U rozhodčího panelu přednese případ Martiny Sáblíkové člen Legislativní rady ČOV Martin Maisner

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Do konce tohoto týdne podají Český olympijský výbor a Český svaz cyklistiky žalobu ke zvláštnímu panelu Mezinárodní sportovní arbitráže v dějišti olympijských her, pokud Mezinárodní cyklistická unie UCI nepřidělí na žádost české strany trojnásobné olympijské vítězce Martině Sáblíkové místo v časovce, které se uvolnilo po vyloučení Rusky Olgy Zabelinské kvůli dopingové minulosti.

Dvanáctičlenný panel, který jedná v Riu de Janeiru nepřetržitě až do konce her, může rozhodnout do 24 hodin od podání žaloby. Časovka je na programu her ve středu 10. srpna.

Žalobu podá za Český olympijský výbor a Český svaz cyklistiky kancelář KŠD Legal, při samotném jednání bude strany zastupovat právník Martin Maisner, člen Legislativní rady Českého olympijského výboru. Je členem řady sportovních rozhodčích a disciplinárníchorgánů, jako Sboru rozhodců FAČR, Nejvyššího odvolacího soudu Autoklubu ČR, má velké zkušenosti v oboru sportovního práva a rozhodčího řízení, a to jako právní zástupce, ale i jako rozhodce Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR.

„Doktor Maisner je pověřen jako další právní zástupce, aby žalobu na jednání přednesl verbálně. Vím, že je skvělým řečníkem a dokáže uplatnit své zkušenosti i v anglickém jazyce,“ vysvětlil Jan Štovíček, předseda Legislativní rady a člen Výkonného výboru ČOV, který se z titulu těchto funkcí případem intenzivně zabývá. Sám nemůže u zvláštního panelu jako právní zástupce figurovat, jelikož je rozhodcem Mezinárodní sportovní arbitráže CAS. „Jsme připraveni bojovat do poslední chvíle,“ dodal Šťovíček.

líbil se ti článek?