Soči 2014: Jelena Isinbajevová bude starostkou olympijské vesnice

Soči 2014
Soči 2014
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Legendární tyčkařka, světová rekordmanka a dvojnásobná olympijská vítězka Jelena Isinbajevová bude během ZOH v Soči 2014 zastávat důležitou funkci. Stane se starostkou hlavní olympijské vesnice. „Věříme, že jsme vybrali tu nejlepší možnou kandidátku,“ řekl prezident organizačního výboru her Dmitrij Černyšenko.

Třicetiletá Jelena Isinbajevová patří mezi světové sportovní legendy. Jako první a dosud jediná žena v historii se přehoupla přes laťku ve výšce pěti metrů. Výkonem 506 cm pevně drží světový rekord v této náročné disciplíně, dvakrát vyhrála cenu pro nejlepší atletkou Evropy a třikrát byla vyhlášena nejlepší atletkou světa. Ve sportovním světě dosáhla všech důležitých vítězství.

Isinbajevová vyhrála olympijské hry v Athénách i Pekingu, ale na posledních hrách v Londýně skončila třetí. I proto se rozhodla pokračovat další čtyři roky a pokusit se zakončit svoji úspěšnou kariéru zlatou medailí z olympijského Ria v roce 2016.

Je proto logické, že organizační výbor vybral na prestižní post starostky olympijské vesnice právě jednu z největších osobností ruského sportu, která je navíc stále mezi aktivními sportovci.

„Vybrali jsme Jelenu jako starostku hlavní přímořské olympijské vesnice. Kdo bude starostkou horské vesnice, oznámíme později,“ řekl Černyšenko.

V Soči 2014 bude totiž olympijská vesnice rozdělena na dvě části. Na hlavní, přímořskou, která sousedí s olympijským parkem se všemi halami a stadiony a horskou olympijskou vesnicí, jež je blízko lyžařských areálů.

Foto: flickr.com

líbil se ti článek?