Mezinárodní olympijský výbor spustí vlastní televizní kanál. Poběží nonstop

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) spustí 21. srpna po závěrečném ceremoniálu olympiády v Riu vlastní televizní kanál, který bude běžet nonstop po celý rok. Přístupný bude na webu olympicchannel.com nebo prostřednictvím mobilní aplikace. Videoobsah je jednou z klíčových forem komunikace i pro Český olympijský výbor, který se na Youtube kanále blíží k 17 tisícům odběratelů.

„Spuštění olympijského kanálu bude znamenat zásadní posun v tom, jak se olympijské hnutí spojí s mladými lidmi po celém světě. Je to začátek nové a vzrušující cesty,“ uvedl předseda MOV Thomas Bach v tiskové zprávě.

Vytvoření olympijského kanálu je součástí programu „Olympijská agenda 2020“, v němž se MOV mj. zavazuje, že budou olympijské hry v příštích letech pro fanoušky a sportovce více přístupnější.

Kanál bude vysílat živé přenosy, zpravodajství i historické materiály a památné momenty z olympijských her v minulosti. MOV již v květnu informoval, že s 27 sportovními federacemi dohodl na spolupráci při tvoření obsahu.

„Probíhají technologické úpravy, testujeme a vylepšujeme celé vysílání, abychom byli připravení kanál spustit,“ řekl Mark Parkman, šéf projektu.

Video jako populárnější forma sdělení

Předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval doplnil, že spuštění kanálu je vítaný krok do budoucna. „Je to jednoznačný posun v propagaci olympijských her a akcích s nimi spojených. Věřím, že olympijský kanál bude ve sportovním světě přínosem a najde si své diváky.“

Zároveň kvituje, že se tím otevírají nové možnosti pro Českou televizi i samotné české sportovce, jelikož videoobsah je v médiích i na sociálních sítích čím dál populárnější formou sdělení.

„Také Český olympijský výbor se pomocí videa prezentuje na Youtube kanále či sociálních sítích. Chceme tím oslovit větší množství fanoušků a nabídnout jim rozmanitý servis informací v jiné než textové podobě,“ dodal Kejval.

líbil se ti článek?