Do Ria odletěla druhá část české výpravy. Šermíř Beran se těšil na relax v letadle

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Konečná zastávka – Rio de Janerio! Z letiště Václava Havla v Praze odletěla ve čtvrtek po půlnoci do dějiště olympijských her druhá část české výpravy, která čítala přes 30 sportovců. Byli mezi nimi judisté, střelci, veslaři či šermíři.

První parta sportovců včetně Jiřího Prskavce nebo Simony Baumrtové nabrala směr Rio už v neděli, další odlety jsou na programu 4., 8. a 13. srpna.

„Jsem natěšenej úplně na všechno. Teprve teď cítím, že přichází ty pocity, že se olympiáda vážně blíží,“ prohodil dvě hodiny před odletem kordista Jiří Beran, jehož čeká jako řadu ostatních pod pěti kruhy premiéra.

„Je to jiné, než když letím na normální závody. To nikdo skoro nic neřeší a je to v klidu. Zato teď je to něco úplně jiného, větší šrumec,“ doplnil Alexander Choupenitch, když se početná výprava na letišti scházela.

Olympioniky čekal let dlouhý třináct hodin s mezipřistáním na Kapverdských ostrovech, kde letadlo dotankuje palivo. Do Ria dorazili v 10:50 dopoledne místního času.

„Mám s sebou hudbu, mrknu asi i na film. A myslím, že budu hodně spát, když letíme takhle pozdě,“ přemítal Beran.

Pocity nadšení neskrýval ani cyklista Jan Bárta, jehož po Tour de France čeká další obří akce. „Určitě se moc těším, očekávám super atmosféru a cíl? To je určitě časovka a umístit se v ní co nejvýš,“ prozradil své cíle těsně před odletem.

Sportovcům na letišti popřála hodně štěstí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a potřást rukou olympionikům dorazil i předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Celkem odletí na olympiádu 105 sportovců. Zahajovací ceremoniál je na programu v pátek 5. srpna, den poté už se v akci představí první Češi.

líbil se ti článek?