Skvělá Baumrtová! Medaile z mistrovství světa

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Po dlouhých devíti letech se české plavání dočkalo medaile ze světového šampionátu. Zaloužila se o ni Simona Baumrtová, která v Istanbulu na mistrovství v krátkém bazénu doplavala na znakařské stovce třetí. „Parádní zakončení sezony," jásala Baumrtová.

Talentovaná plavkyně, která na sebe upozornila dvěma semifinále na letošních letních olympijských hrách v Londýně, tak navázala na poslední cenný kov Ilony Hlaváčkové, která v roce 2003 vybojovala v Barceloně stříbro. To ale bylo v dlouhém bazénu, v krátkém brali čeští plavci medaili naposledy před deseti lety.

Časem 57,18 navíc Baumrtová překonala vlastní český rekord, který vytvořila nedávno na mistrovství Evropy v Chartres. Z Francie si česká plavkyně odvezla hned tři bronzy, ten světový je ale svou váhou přebil. „Dojde mi to až později. Je to úžasný zážitek, skvělý dárek," vyklopila ze sebe nadšená plavkyně hned po závodě.

Za poslední dva roky je to už její sedmý bronz z velké akce. „Ale pořád lepší než být čtvrtá," zasmála se. Vedle septetu bronzových medailí má také evropské stříbro ze štafety.

líbil se ti článek?