Slušnost nebo zdvořilost!? Olympijské naděje se učily etiketě

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V pražských Modřanech se začátkem července v rámci projektu McDonald´s Olympic Hopefuls uskutečnil v pořadí již třetí workshop letošního roku. Tentokrát se hlavním tématem stal trénink etikety - pravidel zdvořilého chování ve společnosti. Hlavní slovo měl lektor a expert v oblasti módy, stylu a oblékání Daniel Šmíd.

Mottem posledního workshopu před olympijskými hrami v Brazílii bylo heslo Jiřího Stanislava Gutha-Jarkovského: „Slušnost je člověku vrozená, ale zdvořilosti se musíme učit.“

Projektu, který se zaměřuje na mladé sportovce a podporuje je v cestě za jejich olympijským snem, se zúčastnila také golfistka Klára Spilkovájachtařka Markéta Audyová.

Během téměř celodenního workshopu předávali mladým nadějím své zkušenosti ze sportovního prostředí ambasador projektu Tomáš Verner, generální sekretář Českého olympijského výboru Petr Graclík či zástupci komise projektu McDonald´s.

Hovořilo se o společenském chování, oblékání, vystupování a celkové image sportovců nejen před médii a na veřejnosti. Generální sekretář ČOV Petr Graclík se například rozhovořil o důležitosti dodržování etikety ve sportu na mezinárodní úrovni, Daniel Šmíd zase diskuzi okořenil interaktivním přístupem a osobitým přednesem s praktickými ukázkami, jak šaty zcela mění naše vnímání o lidech.

Poučné téma bavilo a vzhledem k prodloužené diskuzi nedošlo ani na plánované odlehčení v podobě beachvolejbalu a paddleboardingu.

Foto: Josef Dvořák

líbil se ti článek?