Olympijská horečka se blíží! Ve Fan Zone začalo fasování kolekcí

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ve středu ráno vypuklo v prostorách Fan Zone Czech Team v obchodním centru Quadrio na Národní třídě fasování olympijských kolekcí, v niž se čeští olympionici a jejich doprovod představí na blížící se olympiádě v Riu. Jako první si za velkého mediálního zájmu přišli pro oblečení šéf české výpravy Martin Doktor a moderní pětibojař Jan Kuf.

„Snad nevypadám jako nedočkavec, když jsem tady první. Ale teď, když mám ty věci na sobě, už cítím mnohem víc, že je olympiáda za dveřmi. Těším se, bude to super zážitek,“ vyprávěl Jan Kuf zástupu žurnalistů.

V první den fasování si přišlo pro kolekci přes 20 sportovců: oblečení si vyzkoušeli, zapózovali fotografům a pak byli na autogramiádu k dispozici fanouškům. Těm rozdali na připravené kartičky i do deníčků desítky podpisů a s řadou z nich se také vyfotografovali.

„Z širší výpravy se na fasování vystřídá přes 240 lidí – jak sportovců, tak jejich doprovodu a našich partnerů. Je skvělé pozorovat, jak to tu začíná s blížící se olympiádou ožívat,“ řekl Martin Doktor.

Kolekce, kterou pro Český olympijský tým již počtvrté navrhla a vyrobila firma Alpine Pro, čítá přes 40 kusů oblečení. Od několika párů bot, přes trička a bundy až po obleky na slavnostní zahájení.

„Celé je to takové letní a příjemné. Pestrobarevnost všech druhů oděvů je skvělá,“ všiml si plavec Jan Micka. A skifařka Miroslava Topinková Knapková krátce poté, co vyšla z převlíkací kabinky, prohodila: „Teď už se vážně cítím jako olympionička.“

Fasování však nebylo jedinou akcí, která se ve středu ve Fan Zone konala. Knihu s názvem Olympijský rok v ní křtil Český rozhlas Radiožurnál, který ve spolupráci s Českým olympijským výborem mapoval přípravy a kvalifikace devíti sportovců.

Přijďte do Fan Zone i vy a potkejte se s českými sportovci. Více informací najdete na oficiálním webu Fanzone www.olympic.cz/fanzone nebo na Facebooku Český olympijský tým.

Nezapomeňte také odebírat i náš Youtube kanál Český olympijský tým, kde uvidíte spoutu zajímavých videí o českých sportovcích!

líbil se ti článek?