ČOV spolu s Českou poštou představily olympijskou a paralympijskou známku

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V rámci programu zlatého závodu T-Mobile Olympijského běhu v pražské Stromovce se konalo i slavnostní představení poštovních známek, které Česká pošta vydává při příležitosti konání olympijských a paralympijských her. Známky spolu se zástupci České pošty, ČOV a paralympijského výboru představili jejich autor, akademický malíř Milan Jaroš, olympijská medailistka Zuzana Hejnová a šestinásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek.

Poštovní známky nesou názvy Český olympijský tým v nominální hodnotě 32 Kč a Letní paralympijské hry v nominální hodnotě 16 Kč. „Ceníme si toho, že poštovní známky znovu ponesou symboliku olympijských her a Českého olympijského týmu a že tradiční spojení mezi Českou poštou a Českým olympijským výborem trvá už neuvěřitelných šedesát let. Doufám, že klienti pošty budou známky rádi používat a že se také stanou cenným sběratelským artefaktem,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

„Vydávání příležitostných poštovních známek s olympijskými motivy u nás má šedesátiletou tradicí, na kterou rádi navazujeme. Těší mě, že můžeme i letos naše reprezentanty pomyslně touto cestou podpořit na jejich cestě za splněním olympijského snu,“ dodal generální ředitel České pošty Martin Elkán s tím, že známky jsou k dostání na filatelistických přepážkách České pošty anebo je možné si je objednat přes webové stránky ČP. Známka Český olympijský tým byla vytištěna v Poštovní tiskárně cenin Praha v počtu 500 tisíc známek a známka Letní paralympijské hry v počtu 600 tisíc známek. Obě pochází z dílny akademického malíře Milana Jaroše.

„U obou známek jsem vybíral disciplínu, která dosud nebyla ztvárněna. U olympijské známky mi okamžitě naskočil překážkový běh, u té paralympijské jsem na sebe nechal působit fotografie z minulých her a postava na vozíku mi přišla jako jasný symbol,“ popsal svou inspiraci autor známek Milan Jaroš.

líbil se ti článek?