V Dubrovniku se konal seminář evropského projektu Success zaměřený na školení

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Na začátku června proběhl v chorvatském Dubrovniku třídenní seminář národních koordinátorů evropského projektu Success, jehož je Český olympijský výbor partnerem. Hlavním tématem byla efektivita a účinnost školení.

Semináře se zúčastnilo sedm zástupců – národních koordinátorů z olympijských výborů, které se do projektu přihlásily. Vede ho Chorvatský olympijský výbor, vedle Česka jsou v něm zapojeny také výbory z Francie, Itálie, LitvySlovenska.

Managerka projektu Alma Papic hovořila o tom, jak správně nastavit program vzdělávání, jmenovala důležité zásady při školení účastnic či představila metody a odborné lektory pro vybudování správného výcvikového programu.

Cílem celého projektu je přispět ke zvýšení počtu žen na vedoucích pozicích ve sportu, kde jsou zastoupeny stále v menšině. Příčinou může být nedostatek možností navazování kontaktů za účelem sdílení zkušeností, nedostatek studijních příležitostí, ale i předsudky, že ženy jsou méně kvalifikované.

Základními tématy programu školení sportovního managementu jsou: strategický management, management lidských zdrojů, finanční management, marketingorganizace velkých sportovních akcí.

Z České republiky je do projektu zapojeno osm žen z různých sportovních organizací (stejně jako z ostatních spolupracujících zemí) z vyššího a středního managementu, které díky školení a vypracování případové studie mohou zkušenosti a rady předávat svým kolegům i kolegyním. Jedním z cílů školení je mj. to, aby ženy upevnily své stávající pozice a prosadily se na vyšších rozhodovacích místech či v mezinárodních strukturách.

První školení účastnic projektu je na programu v Římě (říjen 2016), následně v Paříži (květen 2017) a hodnotící konference proběhne v Bratislavě (září 2017).

Newsletter si můžete přečíst ZDE, více informací o projektu najdete na facebookové stránce nebo je poskytne koordinátorka projektu v ČR Radana Kubešová na emailu kubesova@olympic.cz.

Foto: success-leadership.eu

líbil se ti článek?