Prohlášení ČOV k situaci okolo kvalifikace Martiny Sáblíkové na OH Rio 2016

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Český olympijský výbor ve spolupráci s Českým svazem cyklistiky intenzivně řeší situaci, která nastala okolo kvalifikace trojnásobné olympijské vítězky v rychlobruslení Martiny Sáblíkové do cyklistické časovky na OH Rio 2016.

„Už jsme oslovili řadu institucí a odborníků, včetně JUDr. Jana Šťovíčka, předsedy legislativní rady ČOV a jednoho z největších expertů na mezinárodní sportovní právo u nás,“ dodal Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Martina Sáblíková se na cyklistický závod dlouhodobě a velmi intenzivně připravuje, a to vše v dobré víře, že splnila kvalifikační kritéria stanovená Mezinárodní cyklistickou unií. „Nemožnost kvalifikace do olympijského závodu by pro ni znamenala sportovní tragédii. Byla by to i velká rána pro český sportovní svět, protože Martina patří k nejpopulárnějším a nejúspěšnějším českým sportovcům,“ dodal Jiří Kejval.

Sportovní ředitel Českého olympijského výboru a šéf české výpravy na olympijské hry v Riu Martin Doktor je v kontaktu jak s Českým svazem cyklistiky, tak s trenérem Martiny Sáblíkové Petrem Novákem. „Slíbil jsem mu, že podnikneme vše, co je v našich silách, aby Martina v Brazílii mohla startovat. Je to pro Martinu a konec konců i pro nás velmi nepříjemná situace,“ uvedl Martin Doktor.

líbil se ti článek?