Rio 2016: Postup pro získání povolení k veřejnému vysílání přenosů z her

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Pro získání povolení pro veřejné vysílání přenosů z olympijský her v Rio de Janeiru je nutné kontaktovat majitele práv k veřejným projekcím, kterého zastupuje koncern Lagardere. Každá žádost bude individuálně posouzena podle různých kritérií, jako jsou očekávaný počet diváků, komerční aspekty promítání apod. Vydání povolení je zpoplatněno denní sazbou.

Kontaktní osobou je Michael Thannhäuser:

Michael Thannhäuser

Director Sales, Media Rights

2014 & 2016 Olympic Games

T: +41 22 5963 805 / M +41 79 350 71 26

E: mthannhaeuser@lagardere-se.com

Kromě vyřízení povolení od majitele práv k veřejné projekci přenosů z OH v Riu, tedy koncernu Lagardere, musí žadatel také vyřídit náležitosti s ochrannými svazy v ČR, jako jsou OSA a Intergram.

Z pohledu dodržení zákona č.60/2000 Sb. o ochraně olympijských symbolik je také nutné držet se pravidel pro zobrazování těchto symbolů, stejně jako pravidel pro prezentaci komerčních subjektů ve spojení s těmito symboly. Není například možné, aby veřejné vysílání přenosů z OH a reklama na toto vysílání byly spojeny s komerčními subjekty, vyjma partnerů Českého olympijského týmu a partnerů Mezinárodního olympijského výboru. Seznam těchto firem stejně jako metodiku používání olympijské symboliky naleznete na www.olympic.cz.

líbil se ti článek?