Sportovní svatba roku: Ze Soukalové je Koukalová

Oficiální
Oficiální
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Světový pohár vyhrála jako Gabriela Soukalová, do nové sezony však už nastoupí jako Koukalová. Olympijská medailistka ze Soči totiž v pátek 13. května řekla „ano“ badmintonistovi Petru Koukalovi. Česká republika tak má další slavný sportovní manželský pár.

Svatba se uskutečnila rok poté, co vlajkonoš české výpravy na olympijských hrách v Londýně požádal Soukalovou o ruku. „Bylo to romantické překvapení na Žižkovské věži v Praze. Jeden z nejhezčích večerů v mém životě. Celý Světový pohár jsem tak jezdila jako zasnoubená slečna. Možná i proto se mi tak dařilo,“ usmívá se Koukalová.

„Není to žádné impulzivní rozhodnutí, svatbu jsme připravovali několik měsíců. Přátelům jsme nic netajili, naštěstí máme kolem sebe lidi, kteří umí udržet tajemství. Termín jsme vybrali tak, aby vyhovoval našim sportovním kalendářům a nezalekli jsme se ani pověr, které se váží ke květnu nebo k pátku třináctého.

Svatebčanů se na obřadu sešlo 120. Dostali stylizovanou pozvánku, na které bylo pouze jméno nevěsty. První písmeno v jejím příjmení pak bylo přelepeno proužkem papírku. Po jeho odtržení zmizelo „S“ a ze jména Soukalová se stalo Koukalová.

Obřad se konal vnedostavěném gotickém chrámu v Panenském Týnci a následná hostina proběhla v nedalekém Pivovaru Zichovec. „Chtěli jsme neformálnější styl svatby, žádné přezdobené prostory ani výrazné dekorace a pětichodová menu. Ve stejném stylu jsme zvolili i oblečení,“ říká Koukalová.

Nevěstě připravila šaty její kamarádka Beata Rajská, ženich měl anglický oblek od TM Lewin. „Díky naší profesi nosíme nejčastěji sportovní oblečení, ale na slavnostní události se rádi hodíme do gala. Ani nechtějte vědět, jak dlouho se Gábina na svatbu upravovala. Mile mě ale překvapila, že to nakonec stihla,“ žertuje Koukal.

Svatební dary novomanželé oželeli. Svatebčany a přátele místo toho požádali, ať společně s nimi raději pomohou někomu, kdo neměl v životě takové štěstí. „Rozhodli jsme se vyhlásit sbírku na malého Péťu a jeho maminku, kteří při vážné autonehodě přišli o tatínka a sami si zní odnesli trvalé následky. Péťa skončil na vozíku a proto potřebují upravit byt, koupit speciální pomůcky pro handicapované a hlavně další finance na náklady spojené s rehabilitací,“ říká Koukal.

Příběh malého Péti a jeho maminky najdete zde.

„Na svatbu jsme mohli pozvat jen omezený počet přátel, ale věříme, že naši známí i fanoušci oslaví náš velký den spolu s námi a také přispějí na Konto BARIÉRY,“ vybízí biatlonistka.

Novomanželé se vydali na svatební cestu, místo však prozradit nechtějí a žádají média i veřejnost, aby respektovali jejich soukromí. Vzhledem ke sportovním povinnostem obou novomanželů však nebudou líbánky příliš dlouhé. Koukal se připravuje již na své třetí olympijské hry do Ria, Koukalová trénuje na novou sezonu, ve které bude obhajovat velký křišťálový globus za celkové vítězství ve Světovém poháru.

„Ne, přírůstek do rodiny nečekáme, všechno má svůj čas. Člověk samozřejmě někdy osudu neporučí, ale já už mám do závodění opět velkou chuť. Dalším sportovním cílem jsou olympijské hry 2018 v Koreji,” vyvrací možné spekulace Koukalová.

Manželé Koukalovi natočili pro Konto Bariéry i toto video:


Foto: Ondřej Kaftan, www.ondrejkaftan.cz

líbil se ti článek?