Česká televize získala práva na další olympijský cyklus, hry bude vysílat do roku 2020

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympijské hry z obrazovek České televize nezmizí. Společnost Discovery Communications, která se během let 2018 a 2024 stala vlastníkem práv pro většinu evropských zemí, poskytla (zatím) do roku 2020 sublicenci právě České televizi.

„Je to skvělá zpráva pro český sport. Spolupráce České televize a Českého olympijského výboru se totiž neomezuje pouze na vysílání olympiády, ale její těžiště je rozloženo do celého roku,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Česká televize, které „patří“ práva od roku 1956, tedy odvysílá zimní olympiádu v Pchjongčchangu 2018 i letní v Tokiu 2020. Divákům nabídne tradičně celodenní zpravodajství s důrazem na účast českých sportovců.

„Tím, že má divák k vysílání jednoduchý přístup, se sport a méně známé disciplíny více zpopularizují a dostanou se i snadněji k dětem,“ říká Eva Samková, olympijská vítězka ze Soči.

ČT se stala po britské BBC, nizozemské NOS a finské YLE teprve čtvrtou zemí, jež se zprostředkovatelem Discovery Communications uzavřela smlouvu. Letní hry v Londýně sledovalo prostřednictvím jejího vysílání 6,3 milionu lidí, zimní hry v Soči dokonce 7,4 milionu.

líbil se ti článek?