Druhý díl kampaně Jeden za všechny, všichni za stůl cílí na školní kroužky

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Padesát šest pingpongových stolů do škol a čtrnáct show, při kterých se děti setkaly s hvězdami stolního tenisu i olympioniky. Pět tisíc školáků, kteří se pustili do soutěže. Nejen to jsou výsledky projektu Jeden za všechny, všichni za stůl, jehož se účastnily školy zapojené do Sazka Olympijského víceboje. Díky kampani přibylo 360 dětí v oddílech stolního tenisu a vzniklo několik nových kroužků na základních školách.

A právě směrem školních kroužků pokračuje druhá část kampaně Jeden za všechny, všichni za stůl, která startuje ve středu 20. dubna. „Úspěch první fáze byl pro nás mimořádně příjemný, a proto jsme se rozhodli posunout celý projekt na další úroveň, v níž chceme propojit jednotlivé školy a stolně-tenisové kluby. Z prezentační formy se dostáváme přímo k té sportovní,“ řekl Nikolas Endal, první místopředseda České asociace stolního tenisu, která kampaň organizuje.

Vedle Ivety Vacenovské, která byla tváří první části, se do projektu zapojí také dlouholetý reprezentant Petr Korbel a dvě mladé naděje českého stolního tenisu Tomáš PolanskýZdena Blašková. Některý z patronů se vždy zúčastní show, které postupně proběhnou na dvacítce základních škol. Každý malý účastník zábavného dopoledne si ping-pong vyzkouší při čtyřech hravých disciplínách a pro zájemce nebude chybět ani přihláška do plánovaného nového kroužku stolního tenisu. Jejich vznik je totiž cílem druhé části kampaně – v praxi to znamená, že každá základní škola, na níž se show uskuteční, se propojí s konkrétním klubem v daném městě. Výsledkem by měla být dlouhodobá spolupráce obou organizací formou nově vzniklého kroužku stolního tenisu od začátku školního roku 2016/17.

„Doufám, že i prostřednictvím tohoto projektu přitáhneme ke stolnímu tenisu další děti,“ řekl Petr Korbel, dlouholetý vynikající hráč, čtvrtý z olympijských her v Atlantě 1996. Show jsou zábavou i pro samotné hvězdy stolního tenisu. „Jednou se mě dítě ptalo, jestli mistr světa ve stolním tenise nekazí. Přišlo mi vtipné, když jsem mu odpovídala, že i mistr světa dělá chyby. Stolní tenis se vlastně nedá naučit dokonale," líčila Iveta Vacenovská, ambasadorka Sazka Olympijského víceboje.

líbil se ti článek?