V Dříteči se bude konat IV. ročník Symposia sportovní medicíny

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

V multifunkčním centru v Dříteči nedaleko Kunětické Hory se bude ve dnech 14. – 16.4. 2016 konat IV. ročník Symposia sportovní medicíny, které se orientuje na vrcholový sport a českou olympijskou reprezentaci. Přítomni budou špičkoví lékaři, sportovci i přední trenérské osobnosti.

Akce se koná pod záštitou Českého olympijského výboru, České unie a České lékařské společnosti JEP a je určena pro lékaře, fyzioterapeuty i zájemce z řad veřejnosti.

Na symposiu zazní přednášky od renomovaných českých i zahraničních lékařů. Uznávaný fyzioterapeut Pavel Kolář, jenž se staral o řadu slavných sportovců, bude hovořit o obecných principech lokomočních funkcí ve sportu. Tématem bude i blížící se olympiáda v Brazíli, především závažnosti epidemie viru zika (MUDr. Roman Prymula) a zkušenosti s prevencí bakteriálních nákaz na předchozích hrách (MUDr. Jaroslav Větvička).

Tématem ale bude i problematika jet-leg syndromu, výživa sportovců na vrcholové úrovni nebo prevence sportovních úrazů u dětí a adolescentů.

Vaši účast, prosím, konzultujte s Ing. Adamem Jelínkem (777 851 405, adam.jelinek@sportklinik.cz). Účastníci obdrží diplomy s kredity do systému vzdělávání lékařů ČLK a UNIFY pro fyzioterapeuty.

Podrobné informace o IV. ročníku Symposia sportovní medicíny najdete zde.

líbil se ti článek?