Pažout je bronzový! Severská kombinace přidala pro ČR 3. medaili her

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká republika má třetí medaili ze zimních olympijských her mládeže. Další cenný přírůstek do sbírky přidal sdruženář Ondřej Pažout, který v Lillehammeru vybojoval bronz.

V pondělí se o první medaili pro české lyžování v Lillehammeru postarala Klára Kašparová, která si ve skikrosu dojela pro bronz. A o den později svou parťačku z výpravy dokonale napodobil i sdruženář Ondřej Pažout.

Jeden z největších talentů české severské kombinace přesvědčil konkurenci o svých schopnostech už den před startem, když v tréninku skoku jako jediný překonal stometrovou hranici. A parádní formu si přenesl také do samotného závodu.

Základ k úspěchu znovu postavil už na můstku K90. Tentokrát sice přes stovku nedolétl, skokem dlouhým 98 metrů si však zajistil třetí místo. Dál skočili jen Němec Tim Kopp (99,5 m) a Ben Loomis z USA (98,5 m). Do běžecké stopy se tedy Pažout vydal se ztrátou devatenáct vteřin na vedoucího Koppa. A znamenitě si vedl také v běhu. Na třetím kilometru se vedoucí trio sjelo a Ondra se dokonce dostal do vedení.

První pozici však do cíle nedovezl. Postupně se před něj dostal jak Kopp, tak i Loomis. Pažout si však medaili vzít nenechal. Konečné pořadí závodu bylo naprosto totožné s tím po skokanské části a český sdruženář se tak mohl radovat z bronzu. "Z medaile jsem nadšený. Podařilo se mi sjet první dva závodníky, který přede mnou měli náskok přes 12 vteřin. Zkoušel jsem bojovat o zlato, chvili jsem táhnul vedoucí tříčlennou skupinku, ale v posledním kopci mi došly síly," popsal Pažout.

Výprava českých nadějí má tak po pátém dnu na olympijských hrách mládeže už tři cenné kovy. Před Ondrou Pažoutem vyjela ve skikrosu bronzovou medaili Klára Kašparová a stříbro získal krasobruslařský pár Dušková-Bidař.

líbil se ti článek?