Nezdolná Kašparová. Navzdory pádu bere ze skikrosu bronz

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sedmnáctiletá Klára Kašparová získala po heroickém výkonu na Zimních olympijských hrách mládeže bronz ve skikrosu. Lyžařka z Brna tak po stříbru krasobruslařského páru Dušková-Bidař přidala druhou olympijskou medaili pro českou výpravu.

Kašparová ovládla kvalifikaci i první rozjížďku. V té následující ale všem u trati zatrnulo. „Soupeřka moc roztáhla ruce, mávla přede mnou hůlkou a já ztratila z očí hranu skoku a už jsem letěla na zem,“ řekla česká skikrosařka, která skončila na trati v kotrmelcích.

Okamžitě se dostala do péče medicínského týmu české výpravy, který ve složení doktor Jiří Neumann a fyzioterapeut David Vrbický dohlíží na všechny rizikovější sporty. „Zkontrolovali mě, zmírnili bolest a hlavně mě zvedli psychicky,“ pochvalovala si mladá závodnice a vrátila se do závodu.

Po bodovaných rozjížďkách postoupilo do semifinále osm nejlepších lyžařek. Kašparová přes nevýhodnou pozici na startu zabojovala a prošla do finále z druhého místa.V něm česká závodnice nestačila na přemožitelku ze semifinále Gantenbeinovou, která si dojela pro zlato. Druhé místo nakonec urvala Australanka Offordová. „Zase jsem vybírala startovní pozici jako poslední, takže od začátku jsem se prala o třetí místo s Němkou. Jely mi dobře lyže, tak jsem si v průběhu jízdy věřila i na první dvě, ale už jsem je nestačila dojet. Z medaile jsem ale nadšená, vůbec jsem s tím nepočítala. Skikros jezdím teprve druhou sezónu, takže to je celé super,“ zářila Klára Kašparová.

„Je to největší úspěch mojí kariéry. Snad se mi podobně povede i na mistrovství světa juniorů. Jsem ráda, že mi to tu vyšlo. Je to bomba akce, mám plno nových kámošů a je tu neuvěřitelná atmosféra,“ shrnula Kašparová dojmy z her.

Na její finálovou jízdu se můžete podívat zde.

líbil se ti článek?