T-Mobile zimní kemp České olympijské nadace: děti učil lyžovat Filip Trejbal

Olympijská nadace
Olympijská nadace
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Skiareál Lipno hostil T-Mobile zimní kemp České olympijské nadace. Děti, které na své sportování využily podpory České olympijské nadace a společně s rodiči se zúčastnily kempu, z většiny stály vůbec poprvé na lyžích. A to rovnou pod dohledem zkušených instruktorů lyžařské školy Lipno a trojnásobného účastníka olympijských her Filipa Trejbala: „Je to pro mě nová role. Učení dětí i jejich rodičů jsem si užil.“

V pohádkově zasněžené lipenské krajině, která bude v srpnu hostit Olympijský park, nechybělo stavění sněhuláků, hledání pokladu místního lišáka Foxe, nahlédnutí do tajů výroby umělého sněhu nebo přednáška od profesionálů z horské služby. Večerní bobování s pouštěním lampiónů štěstí a svezením na sněžném skútru bylo odměnou i pro dospělé účastníky, kteří se mohli naplno věnovat svým ratolestem a užít si zábavu na horách. Zážitky rozšířila i návštěva aquaworldu, místního hopsária i výlet na Stezku v korunách stromů.

„Dokonce i rodiče a děti, kteří stáli na lyžích po mnoha letech anebo vůbec poprvé, již po pár hodinách jezdili na velké sjezdovce. Společně strávený bezstarostný čas rodičů a dětí je hlavní motivací pro pořádání kempů. Úsměvy účastníků při různorodých aktivitách, ke kterým by se normálně nedostali, jsou hnacím motorem pro organizátory včetně dobrovolníků z České olympijské nadace. Už teď začínáme připravovat letní variantu“, řekla manažerka ČON Martina Voříšková.


Více informací o České olympijské nadaci najdete na nadace.olympic.cz

líbil se ti článek?