Sportovní legendy podpoří mladé sportovce v Lillehammeru 2016

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) oznámil seznam 15 sportovních legend, které v programu „Sportovních vzorů“ podpoří mladé sportovce na 2. Zimních olympijských hrách dětí a mládeže konaných od 12. do 21. února 2016 v norském Lillehammeru.

Zástupci mezinárodních federací sportů, které budou na programu olympiády dětí a mládeže, vybrali mnoho zvučných jmen. Role „Sportovních vzorů“ se tak ujme několik olympijských i světových šampionů. V Lilllehammeru pak budou nabízet podporu a předávat cenné zkušenosti a rady 1 100 mladým sportovcům, kteří se olympiády zúčastní.

„Sportovní vzory“ budou účastníkům k dispozici v olympijské vesnici a během série vzdělávacích seminářů a workshopů spadající pod program „Poznej a sdílej“. Tyto aktivity budou zaměřené především na témata jako jsou rozvoj dovedností, vedení zdravého životního stylu, ochrana životní prostředí, sociální odpovědnost a v neposlední řadě hodnoty olympismu.

„Sportovní vzory“ budou sledovat dění na sportovištích a budou dále k dispozici pro neformální rozhovory ve speciálně připravené relaxační zóně otevřené pro všechny účastníky olympiády. Sportovci se také mohou mnohé přiučit na plánovaných „rozhovorech se šampiony“, kde budou sportovní legendy odpovídat na jejich dotazy. Další příznivci olympiády dětí a mládeže se budou moci zúčastnit těchto rozhovorů přes sociální média MOV, kam budou také moci zasílat své dotazy.

„Sportovní legendy mohou tímto programem pomoci sportu a nastupující generaci mladých sportovců při výkonech na stadionech i mimo ně. Své bohaté zkušenosti získané po dobu jejich úspěšné sportovní kariéry tak mohou sdílet s mladými sportovci, pro které se mohou stát velkými oporami, zvlášť když mnohé z nich čeká první velká mezinárodní sportovní akce typu olympiády“ uvedla Angela Ruggiero, předsedkyně Koordinační komise MOV a olympijská vítězka v ledním hokeji.

V Lillehammeru bude hrát také významnou roli Komise atletů při MOV, která přichystá celou řadu zajímavých seminářů a workshopů pro mladé sportovce.

Pro celý seznam „Sportovních vzorů“ klikněte zde.

Pro více informací o Olympijských hrách dětí a mládeže naleznete na: www.olympic.org/yog.

líbil se ti článek?