Šárka Pančochová chce na olympiádě zajet bednu

Soči 2014
Soči 2014
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

Jako dítě hodně lyžovala, bavilo jí to. Jakmile se ale objevil snowboard, bylo po lyžování. To se Šárce Pančochové přihodilo někdy v jedenácti letech. Od té doby napadla na horách už spousta sněhu a ze začátečnice se stala závodnice světové úrovně.

V minulém roce jste startovala na předních světových akcích. Jak hodnotíte uplynulou sezonu?

"Bohužel jsem si zlomila loket a klíční kost. Takže jsem nejela tolik zavodů, kolik jsem si představovala. Ale stejně se mi podařilo zajet super výsledky na Dew Tour a dostala jsem pozvání na X-Games. A taky jsem byla natáčet dokument na Islandu s holkama z One Life. Když to všechno shrnu, byla to povedená sezóna."

Kolik času jste věnovala letní přípravě a kde jste trénovala?

"Byla jsem měsíc na Novém Zélandu a taky v Coloradu. Tam jsem trénovala na trampolínách a v posilovně. Na sezonu se hodně těším. Jsem připravená, jak to jen šlo."

Jak stojí plány a hlavní cíle?

"Hlavně jezdit svěťáky, olympiáda bude za rok. Nechci si toho naložit zbytečně moc. Chci být ready, jak to jenom pujde.A k tomu taky nějaké natáčení a focení."

Jak se vám líbí film Snow Way, kde také hrajete spolu s Martinem Černíkem?

"Martin na filmu hodně pracoval a myslím, že je to super dokument. A určitě se Snow Way dá srovnat se zahraničním filmem. Dvacet let snowboardingu je dost dlouhá doba. Je super pozorovat, kam až se za tu dobu dostal. Takže doporučuji se přijít podívat na jednu z premiér."

Černík je také vaším osobním trenérem. Jakou vám dal zatím nejlepší radu?

"Hlavně v klidu a pokrč se."

Co připravujete za nové triky?

"Připravuju si nějaké devítistovkové rotace, ale hlavně upevňuju triky, které už umím na větších skocích a hlavně na jistotu."

Co pro vás znamenají olympijské hry v Soči? Slopestyle se stal novou olympijskou disciplínou, budeš se více soustředit na U-rampu nebo na slopestyle?

"Mám na to zajet bednu. Jsem motivovaná a jdu si za svým cílem. Já jsem o dost lepší ve slopestylu. To bude moje hlavní disciplína, ale do rampy určitě taky půjdu. Nic tím nemůžu zkazit."

Bude možné vás vidět jezdit v této zimě na českých horách?

"Plánuju přijet na světový pohár do Špindlu. Už jsem v Čechách nejezdila, ani nepamatuju. Těším se na to."

A máte nějaký snowboardový sen a vysněnou lokalitu?

"Byla jsem už skoro všude, ale určitě bych chtěla letět do Japonska a strávit tam aspoň měsíc."

Karel Vaněk

líbil se ti článek?