Olympionici se potkali na výročním celorepublikovém setkání v Praze

Oficiální
Oficiální
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Více než dvě stovky bývalých olympijských reprezentantů se potkaly minulý v pátek v Praze. Český klub olympioniků totiž pro ně připravil tradiční celorepublikové setkání v areálu Masarykovy koleje.

Mezi zúčastněnými nescházely ani největší hvězdy. „Nechyběly například Věra Čáslavská nebo Dana Zátopková. Sál byl plný, určitě tu bylo přes dvě stě třicet lidí, atleti, hokejisti, střelci, prostě celá plejáda bývalých sportovních es,“ pochvaloval si předseda Českého klubu olympioniků Oldřich Svojanovský. Nescházel ani předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek.

„Od mnoha zúčastněných jsme slyšeli, jak moc se pokaždé na toto setkání, které se koná každých šest měsíců, těší. Že je to nabíjí pozitivní energií, že z toho pak půl roku do dalšího setkání žijí. Takhle to popsal třeba Jirka Raška, který dorazil i navzdory zdravotním potížím,“ popsal Svojanovský. „Čili setkání plní přesně ten účel, kvůli němuž je pořádáme,“ dodal.

Už za necelý měsíc se hvězdy olympijské minulosti sejdou v Praze znovu, tentokrát na tradičním předvánočním setkání medailistů-seniorů. „Očekáváme, že by účast mohla překonat sto lidí. Mám informace, že by mohli dorazit i někteří olympionici, kteří aktuálně žijí v zahraničí,“ podotkl Svojanovský s tím, že akce se uskuteční 9. prosince a bude mít adventní ráz.

Vánoční setkání dříve sloužilo také k předání finanční podpory těm medailistům-seniorům, kteří se ocitli v tísnivé situaci. „Nyní už peníze chodí elektronicky na účty, nicméně na účasti se to v posledních letech vůbec neprojevuje. Zkrátka, tohle není o penězích,“ uzavřel Svojanovský.

líbil se ti článek?