Dalších devět zemí má jistotu startu v olympijské regatě v Riu 2016

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Po mistrovství světa třídy Laser, které minulý týden proběhlo v kanadském Kingstonu, je obsazených dalších devět míst určených pro olympijskou regatu. Z celkem 46 míst vyhrazených této jednoposádkové plachetnici je již 33 obsazených. Česká republika mezi kvalifikovanými zeměmi zatím není.

23 míst pro mužskou třídu Laser si země rozdělily již loni během světového šampionátu ve Španělsku, jistý start dále má také pořadatel olympijský her, Brazílie. V Kanadě si minulý týden zajistily místa Argentina, Chile, Estonsko, Maďarsko, Jižní Korea, Černá Hora, Peru, Jihoafrická republika a Španělsko.

Českou republiku v Kingstonu reprezentovali Štěpán Novotný a Viktor Teplý, jimž se ale na kvalifikační příčky pro Rio 2016 nepovedlo dosáhnout. „Kvalifikace do Ria nevyšla, ale ještě zbývá jedna možnost – příští rok na jaře se na Mallorce pojede evropská kvalifikace o poslední dvě postupová místa, která pro Evropu zbývají. Bude to hodně těžké, protože zbývá asi pět zemí, které budou o ta místa bojovat,“ zamýšlí se v tiskové zprávě Českého svazu jachtingu Viktor Teplý.

Zbývajících 11 míst pro třídu Laser bude rozděleno během již zmíněných kontinentálních kvalifikačních závodů, dvě místa pořadatelé obsadí na základě pozvánky Mezinárodního olympijského výboru.

Foto: Český svaz jachtingu a kingstonlaserworlds2015.com

líbil se ti článek?