Florián a Kopřiva: Evropské hry jsou kariérním vrcholem!

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Když jsme požádali Pavla Floriána s Ondřejem Kopřivou o fotku po posledním zápase základní skupiny, běželi ještě pro svého trenéra Radka Votavu, aby na snímku nechyběl. Česká badmintonová trojice je nejsilnější jako tým a díky této síle došla až do Ázerbájdžánu. „Evropské hry byly pro nás zřejmě kariérním vrcholem,“ přemítá Pavel Florián.

„Evropské hry jsme si dali za cíl letošní sezony a přizpůsobili jsme tomu i skladbu turnajů. Jezdili jsme po celém světě a v Ugandě jsme dokonce mezinárodní turnaj vyhráli, což byl asi náš největší společný úspěch,“ prozrazuje Ondřej Kopřiva.

Český debl se během kvalifikace na hry potýkal nejen se soupeři, ale také se zdravotními trablemi. Odměnou za dobře odvedenou práci jim však byl velký zážitek i zápas ve skupině s druhým párem světa – Dány Carstenem Mogensenem a Mathiasem Boem. „Jsou to vůbec nejlepší Evropani posledních let možná ve všech disciplínách. Zahrát si s nimi na takovém turnaji – co víc si přát?“ usmívá se Pavel Florián.

Český pár nakonec zakončil skupinu na 3. místě, o čemž rozhodla poslední porážka s Iry 0:2 na sety. Hráči jsou však přesvědčení, že podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně, a proto rozhodně nesmutní. Duel s Irskem byl navíc i derniérou českého deblu na světové scéně. „Je dost pravděpodobné, že to byl můj poslední mezinárodní zápas,“ potvrzuje Florián, který ze zdravotních důvodů zřejmě skončí. „Teď už jen zbývá popřát našim kolegům v dalších disciplínách hodně štěstí,“ dodal.

Mužský i ženský singl úspěšný

Kromě mužského deblu pokračovaly turnaje i v dalších kategoriích. Petr Koukal porazil 2:0 Švýcara Mathiase Bonnyho a vyhrál celou skupinu E. Stejně úspěšná byla i Kristína Gavnholt, která přehrála 2:0 Slovenku Janu Čižnárovou, a došla si pro první místo ve skupině G. Ženský debl ve složení Kateřina Tomalová, Šárka Křížková naopak nestačil na Španělky a po porážce 0:2 se s hrami loučí.

líbil se ti článek?