Basketbalistky analyzují videa a chtějí medaili

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Ženský tým basketbalu 3x3 by měl být trpělivý, pracovitý a stát nohama pevně na zemi. Alespoň soudě dle horoskopu, protože všechny čtyři české hráčky se narodily ve znamení Panny. „Všechny si rozumíme, dobře přijímáme kritiku, nikdo nejde večer spát naštvaný a neprobouzí se nafučený,“ říká Kateřina Zavázalová.

První zápasy základní skupiny B Češky sehrají v úterý, své soupeřky předem pečlivě studují na videu. „Na rozbory ze zápasů jsme zvyklé. Do připraveného boje se vždycky jde líp,“ tvrdí Kateřina a Romana Stehlíková, nováček v týmu, ji doplňuje: „Jsme na to zvyklé, můžeme tak najít nějaký recept a pak ho uplatnit ve hře.“

O basketbalu 3x3

Od klasické verze se liší tím, že se hraje jen na jedné polovině hřiště a oba týmy střílí na stejný koš. „Hraje se venku, je to trochu tvrdší než pětkový basket, ale to se mi líbí. Je to akčnější,“ objasňuje Romana. Každý tým má tři hráče a jednoho náhradníka. „Myslím, že basket 3x3 má budoucnost a i pro některé země, které nemají hodně kvalitních hráčů, je to příležitost k sestavení týmu. Tři dobré hráče najdete vždycky,“ zamýšlí se Tereza Vorlová.

O atmosféře her a olympijské vesnici

„Nikdy jsem na takové akci nebyla, přijde mi to všechno skvělý. Vesnice, atmosféra, užíváme si to. Fandíme, když nemáme trénink,“ nadšeně říká Tereza. A má pravdu, holky mocně hnaly k bronzové medaili plážové volejbalisty. „To byla pecka!“ přikyvuje celá čtveřice. „Taky chceme placku pohoupat na krku,“ odhodlaně tvrdí Romana.

Držte pěsti, ať to vyjde!

líbil se ti článek?