Bronzová neděle! Cyklista Petr Vakoč dojel třetí na silnici!

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Česká výprava slaví další medaili! Třetí bronz a celkově čtvrtý cenný kov pro Českou republiku vybojoval Petr Vakoč. Dvaadvacetiletý cyklista zajel v Baku výborný závod, který korunoval povedeným finišem.

Silniční závod v Baku byl dramatický až do závěrečných metrů, o čemž svědčí i minimální rozdíl nejlepších jezdců. Pro zlato si dojel Španěl Luis Leon Sanchez Gil, český závodník těsně za ním dojel třetí.

„Asi bych to zařadil na druhé místo ve své kariéře, hned po vítězství v etapě a držení žlutého trikotu na Okolo Polska v loňském roce,“ řekl Vakoč po závodě. „Moc jsem si ho neužil a dost jsem trpěl. Jednak kvůli náročné trati a taky kvůli vedru. Jeden z nejtěžších, co jsem jel,“ přiznal český reprezentant.

1.Luis Leon Sanchez Gil (ESP) – 5:27:25

2.Andrij Grivko (UKR) – 5:27:25

3.Petr Vakoč (CZE) – 5:27:25

KDO JE PETR VAKOČ

Dvaadvacetiletý cyklista je považován za jezdce s velkým talentem a potenciálem a za cyklistického univerzála. První cyklistické závody absolvoval v šesti letech. V minulosti závodil na horských kolech, na silnici je výborným pomocníkem hvězd ve stáji Etixx-Quick Step, do níž patří také Zdeněk Štybar. Dokáže zvládnout dlouhé úniky, problémy mu nedělají ani kopcovité etapy a také umí spurtovat, což mu vyneslo i medaili na Evropských hrách. V květnu při Giru d`Italia úspěšně absolvoval svou první Grand Tour, dokončil ji na 117. místě. Sní o tom, že vyhraje etapu na Tour de France a stane se mistrem světa.


líbil se ti článek?