Z pláže pospíchá Eliška Gálová rovnou na státnice

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

​Měly to těžké. Zvykat si na novou spoluhráčku, učit se jiný typ hry, bojovat proti vyšším soupeřkám... a jedna z nich navíc ještě musela trávit volný čas v knížkách. Přesto české plážové volejbalistky Karolína Řeháčková s Eliškou Gálovou předvedly úctyhodnou jízdu. „Dělené páté místo je pro nás úplně famózní,“ říkají.

I když po čtvrtfinálovém souboji s litevským párem (0:2) bylo patrné zklamání, to je jasné. „Snažily jsme se měnit taktiku obrany, prohodit si strany... Tím, že jsme si ale špatně přihrávaly, jsme nemohly tolik zatlačit vlasntím útokem,“ mrzelo Elišku Gálovou. „Upadla naše koncentrace, ony toho využily a zatlačily servisem,“ litovala Karolína Řeháčková.

Při pohledu zpět na celý turnaj ale Češky přiznaly, že konečný výsledek je pro ně i tak velkým úspěchem. Před Evropskými hrami spolu totiž nikdy nehrály, navíc obě jinak hrají v poli, takže se učily i na síti. „Když zapomenu na uplynulou hodinu, tak je to super výsledek. My jsme si sem přijely jen tak zahrát, protože jsme složený tým podle žebříčku. Dělené páté místo je pro nás úplně famozní,“ usmála se Karolína Řeháčková.

Přestože improvizovaná spolupráce dopadla nad očekávání, po příletu z Baku se chystají obě hráčky vrátit k osvědčeným partnerkám: „Myslím si, že každá vrátíme ke své vyšší spoluhráčce a budeme radši běhat vzadu v poli,“ směje se Eliška Gálová. „Ještě se podíváme na fyzioterapii, to je naše oblíbené místo, potom možná i někam do města,“ plánují si volejbalistky zbytek programu do pondělního odletu.

Pro Elišku Gálovou to ale budou ještě perné dny i bez zápasů na pláži Kaspického moře. „Zbytek pobytu v Baku si užiju se skripty, ve středu mě čekají státnice, takže do pondělního odletu musím hodně času využít k učení,“ popisuje své povinnosti na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze. Tomu se říká nabitý program. Přejeme hodně štěstí u zkoušek a Karolíně i Elišce děkujeme za pěknou písečnou jízdu!

líbil se ti článek?