V Baku slečna Sýkorová, za měsíc už paní Bruns

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
2 Minuty čtení
2 Minuty čtení

I po páté hodině ranní před odletem do Baku září štěstím a není se čemu divit. Adéla Sýkorová chystá se svým německým přítelem svatbu a po delší pauze se vrací na střelnici. Ideální plán? Svatba, olympiáda a pak třeba rodina.

Jak vám prospěla dlouhá zimní pauza?

Prospělo mi to zdravotně, měla jsem už hodně přemožené kyčle a přinášelo to bolesti. Cvičila jsem doma a půl roku se nezatěžovala. Nemohla jsem ani běhat, prostě jsem se musela šetřit. Na jednu stranu jsem si tedy odpočinula, na druhou stranu trénink chybí. U vzduchovkové sezony je to docela znát, výsledky teď nebyly moc hezké.

Nebyla to nuda?

Já hodně čtu a ráda se dívám na filmy. Navíc mám dvě neteře, které zaberou docela hodně času (směje se). Celkově jsem strávila hodně času s rodinou, což bylo taky fajn, protože my sportovci doma moc nejsme.

Jak se připravujete na závod v Baku? 30 stupňů, silný vítr...

Já osobně nemám problém s horkem, střílím v něm dokonce radši než v zimě, kdy se začnete třepat a už s tím nic neuděláte. Ten vítr ale bude větší problém. Není totiž na světě moc střelnic, kde by se dalo trénovat ve větru. V Plzni jsou ale ideální podmínky a nefouká, takže tam se to moc natrénovat nedá. Většinou si to tak vyzkoušíme až při nějakém závodu, kdy zafouká a my se s tím musíme nějak poprat.

Po bronzu z Londýna jste se nechtěla stresovat myšlenkami na Rio. Už nastal ten čas?

Tuto sezonu už na sobě cítím, že tlak znovu vzrůstá. Lidé to sledují a chtějí vidět výsledky. I když si to moc nechci připouštět, tak už to začíná.

Věříte, že kvalifikační místo do Ria získáte už v Baku?

Myslím si, že ne, protože tady se dává pouze jedno místo. I kdybych tedy byla třeba druhá, tak ho nemusím dostat, protože člověk, který skončil přede mnou a místo ještě nemá, tak si ho vezme pro sebe.

Kdy si tedy chcete letenku do Ria zajistit?

Ještě máme mistrovství Evropy a jeden světový pohár teď v létě, takže snad tam bych se mohla na olympiádu kvalifikovat.

Už několik let bydlíte v Německu, jak se vám tam žije?

Moc dobře. Můj budoucí, už za měsíc, manžel...

Už za měsíc se vdáváte?

Ano! Můj budoucí manžel má skvělou rodinu, takže já jsem tam naprosto spokojená. Na svatbu už je všechno hotové a připravené, už jenom čekáme, aby to bylo (směje se).

Jak se tedy potom budete jmenovat?

Moje příjmení bude Bruns. Ani jsem nepřemýšlela, že bych si nechala svoje jméno.

A nezmeškáte potom olympiádu kvůli nějakým neočekávaným událostem?

Pokud to místo vystřílím, tak ještě počkáme. Pokud ale ne, tak není důvod čekat...

V porovnání s životem v Česku, co se vám na Německu líbí?

Je tam lepší kvalita potravin, tudíž mi tam i více chutná. Ale potom nevím, jak to srovnávat.. do politiky nevidím, to je mi jedno (směje se). Určitě jsou tam přátelštější a vstřícnější lidé, je tam více rodinná atmosféra. Vždycky, když se loučíme s kamarády nebo rodinou, tak se objímáme, to u nás nikdy nebylo. Lidé mají jinou mentalitu, jsou spokojenější a nejsou závistiví. Nemůžu si stěžovat.

líbil se ti článek?