Zpěvák Adam Mišík nazpíval pro Sazka Olympijský víceboj píseň „Tak pojď!“

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
3 Minuty čtení
3 Minuty čtení

Nejen olympijským medailistům Vavřinci Hradilkovi, Veronice Vítkové nebo Mirce Knapkové záleží na tom, aby české děti začaly více sportovat. Projekt Sazka Olympijský víceboj podpořil také Adam Mišík. Zpěvák a herec nazpíval píseň „Tak pojď!“, k níž natočil také videoklip.

„Sport je super věc, dobrá škola do života. Když jsem vyrůstal, zabavil jsem se, poznal jsem nějaký kolektiv, věnoval jsem se něčemu naplno. Je dobré, aby se děti něčemu věnovaly, protože jinak člověk ztrácí motivaci do života,“ řekl Adam Mišík, který do dvanácti let hrával fotbal.

Tvorbě písničky věnoval tři měsíce. Účastnil se i natáčení klipu, které probíhalo díky podpoře Ministerstva obrany také na stadionu Armádního sportovního centra Dukla. „Můj táta na Dukle hrál až do dorostu fotbal. Já jsem vyrůstal ve fotbalovém prostředí a snil jsem dokonce o tom, že ze mě bude fotbalista. Pak jsem si vybral umění, a tím moje sportovní kariéra skončila. Je fakt, že někdy mi sport schází,“ dodal Mišík.

Klip je součástí doplňkového úkolu pro školy zapojené do Sazka Olympijského víceboje, společného projektu Sazky a Českého olympijského výboru v rámci kampaně Česko sportuje
na podporu zdravého životního stylu. Úkolem škol bude k písničce vymyslet jednoduchou
a vtipnou choreografii, inspirovat se při ní tanečními prvky z refrénu písničky Adama Mišíka, zapojit co nejvíc žáků a natočit video. Školy soutěží o body do celkového hodnocení Sazka Olympijského víceboje a také o koncert mladého zpěváka.

„Naším cílem je ukázat dětem sport a pohyb jako přirozenou součást života. Proto si uvědomujeme, že musíme zapojit také osobnosti mimo sport. Tohle je nejen první krok, ale také návrat ke kořenům. Český olympijský výbor se dlouhodobě snaží propojit kulturu a sport, které k sobě historicky patří,“ řekl Marek Tesař, marketingový ředitel Českého olympijského výboru.

Generální ředitel Sazky Robert Chvátal dodal: „Hlavním posláním Sazka Olympijského víceboje je přivést české školáky ke sportu. Jsem rád, že vedle špičkových aktivních sportovců a českých sportovních legend podpořil naši myšlenku i někdo ze světa kultury. Písnička a klip Adama Mišíka budou pro děti skvělou inspirací a těším se, že nás soutěžní videa mile překvapí.“

V rámci projektu Sazka Olympijský víceboj plní školáci osm disciplín, které testují jejich základní fyzické schopnosti. Nejde o to, kdo je nejrychlejší či nejsilnější, ale o to, aby děti našly cestu ke sportu, překonávaly se a vyhrály samy nad sebou. Motivací je pro ně možnost setkat se s olympioniky nebo při splnění všech disciplín získat sportovní vysvědčení. To na konci školního roku dětem ukáže, pro které sporty mají největší předpoklady a kde se jim ve svém okolí mohou věnovat. Teď také mohou vyhrát koncert populárního zpěváka, který vzhledem k vytíženosti nemá na sportování moc času.

„Někdy mám takové nárazy, že chodím do fitka, mám trenéra, cvičím s ním dva měsíce, ale potom zase mám dlouhou pauzu,“ řekl Mišík. „Umělecký život ke sportu není úplně milosrdný, bohužel se to moc neslučuje. Ale sport a umění si jsou hodně podobné v hravosti, dynamičnosti, improvizaci. Mám plán, že se sportu chci věnovat víc, ale čekám na filmový projekt, který mi zadá, že se budu muset hodně vytvarovat, a to mě konečně přinutí k tomu, aby se ze mě stal Arnold Schwarzenegger.“

Podrobnosti o projektu najdete na www.ceskosportuje.cz/sazkaolympijskyviceboj

líbil se ti článek?