Navrhněte medaile pro zimní olympijské hry mládeže a zúčastněte se her osobně

YOG 2016
YOG 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

I když nepatříte k nejlepším mladým sportovcům, můžete i vy zanechat svou stopu na Zimních olympijských hrách mládeže v Lillerhammeru 2016 v podobě vlastního návrhu medailí. Mezinárodní olympijský výbor otevřel šanci pro mladé designéry a fanoušky.

O co přesně jde? Stačí vymyslet nápaditý design, který zaboduje u poroty složené z mladých reportérů a ambasadorů a jedna z hlavních cen může být vaše. Váš návrh bude použit na přední strany sady zlatých, stříbrných i bronzových medailí a vy se díky tomu stanete součástí olympijské historie.

Zúčastnit se můžete prostřednictvím webové stránky www.medaldesigncompetition.com, kde najdete i bližší informace k požadavkům. Mezi hlavní patří přítomnost olympijských kruhů na medaili, absence jiných slov než Youth Olympic Games či kruhová hranice návrhu. Je dobré mít také na paměti, že design bude použitý pouze na přední stranu medailí a měl by reflektovat především ideje Olympijských her mládeže.

Návrhy bude kromě jiných hodnotit také například hvězda vodního slalomu Jessica Foxová či sjezdařka Ana Jelušičová. Autoři druhého a třetího nejlepšího návrhu vyhrají tablet značky Samsung a absolutní vítěz se bude mít možnost zúčastnit olympijských her v Lillehammeru osobně. V rámci výhry bude mít zajištěny letenky, ubytování, vstupy na všechna sportovní klání i zahajovací ceremoniál a mnoho dalšího.

Nejzazší termín pro odevzdání designů je 1. červen 2015, výherci pak budou vyhlášeni 30. června.

líbil se ti článek?