Na společenské setkání olympioniků zavítaly stovky hostů

Český klub olympioniků
Český klub olympioniků
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Sedm stovek hostů se sešlo na Společenském setkání českých olympioniků, které proběhlo v březnu v Národním domě na Vinohradech. Tradiční sraz olympijských medailistů a účastníků her ve společnosti přátel a nejbližších doprovodila Hudba Hradní stráže i cimbálová muzika.

„Tohle je největší setkání, které děláme. Vytvořili jsme takové podmínky, aby se mohli potkat i senioři, kteří by si to jinak nemohli dovolit. Ti lidé si to zaslouží, pro tuhle zemi něco udělali. Nabíjí je to, naplňuje,“ uvedl Oldřich Svojanovský, předseda Českého klubu olympioniků.

Mezi hosty setkání, jež proběhlo pod záštitou primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové, nechyběli například olympijští vítězové Věra Čáslavská, Jiří Daler či Martin Doktor. Sešla se zde však celá plejáda hvězd. Svojanovského potěšilo, že dorazil i bývalý skokan na lyžích Jan Mazoch, vnuk olympijského vítěze Jiřího Rašky.

„Měl jsem radost, že přišli i mladí. Rádi je přivítáme,“ řekl předseda Českého klubu olympioniků. „Setkání děláme proto, aby se olympionici viděli, přišli na jiné myšlenky, popovídali si o svých radostech a starostech.“

líbil se ti článek?