Diplomatický úspěch české kanoistiky: Jaroslav Pollert viceprezidentem evropské federace

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čestný předseda Českého svazu kanoistů Jaroslav Pollert byl dnes na kongresu v Sofii zvolen viceprezidentem Evropské kanoistické asociace (ECA). Pollert je strýcem olympijského vítěze z Barcelony 1992 ve vodním slalomu Lukáše Pollerta a v minulosti dlouhá léta vedl český svaz.

"Je to velký diplomatický úspěch české kanoistiky, jednoho z historicky i v současnosti nejúspěšnějších českých sportů. Delegáti kongresu ocenili sportovní, organizační i programové kvality české kanoistiky," řekl ČTK Jan Boháč, nynější předseda Českého svazu kanoistiky.

Jaroslav Pollert od roku 1957 aktivně závodil v kanoistice – vodním slalomu a jako přední reprezentant Československa se stal celkem 3x mistrem světa. Po ukončení sportovní kariéry se věnoval vědecké práci na Stavební fakultě ČVUT, kde jeho odborné zaměření bylo plně spojeno se životním prostředím. Od roku 1990 je členem výkonného výboru ČSOV a ČOV. Od roku 1992 až do roku 2008 byl členem exekutivy Mezinárodní kanoistické federace.

Je odborníkem na stavbu umělých drah pro vodní slalom. Zde spojil nové netradiční řešení konstrukce dráhy s otázkami trvale udržitelného rozvoje životního prostředí. V České republice se angažoval v celé řadě projektů pro sportovní i rekreační využití vodních ploch, popularizaci řešení sportovních staveb s respektem k životnímu prostředí.

Od Mezinárodního olympijského výboru získal v roce 2012 cenu „Sport a trvale udržitelný rozvoj“.

líbil se ti článek?