EYOF 2015: Hokejisté U17 prohráli s Ruskem a patří jim olympijské stříbro

EYOFW 2015
EYOFW 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Hokejoví reprezentanti si na Zimním evropském olympijském festivalu mládeže po výhře nad Švýcarskem a Slovenskem zahráli o zlaté medaile. Rusko má v této věkové kategorii mimořádně sílný tým, ale Češi překvapivě vedli 1:0 a do poslední třetiny nastupovali pouze s jednobrankovým mankem. V poslední dvacetiminutovce je však ruský tým přestřílel a vyhrál 9:5.

Do zápasu vstoupili Češi nejrychlejším gólem turnaje, po dvou minutách a osmadvaceti sekundách se prosadil Matouš Bělohorský. Jenže Rusko srovnalo a dokonce si vzalo náskok 3:1. V prostřední části se trefil Ondřej Najman a David Kofroň a bylo srovnáno. Do šaten odešli po druhé siréně spokojenější Rusové, kteří díky Meščerjakovi vedli 4:3.

Nejdůležitější byla pochopitelně třetí část. Do té vstoupili lépe Rusové, kteří postupně přidali tři branky a dostali se do vedení 7:3. Matyáš Kačírek sice vykřesal ještě jiskru naděje, tu ale zhasili dva zásahy Ruska. Utkání nakonec skončilo divokým skóre 5:9.

V poslední minutě se na ledě ještě strhla šarvátka. Arťom Ivaňuženkov a Martin Havelka si sundali rukavice i helmy a pustili se do sebe. Pochopitelně poté oba opustili ledovou plochu a do posledních sekund již nezasáhli.

Branky a nahrávky: 2. Bělohorský (Kodýtek, Kantner), 27. Najman (Pavlík), 30. Kofroň (Budík), 50. Kařírek, 55. Šmerha (Havelka) – 18. Bain (Meščerjakov, Sergačjov), 20. Abramov (Sergačjov), 24. Popugajev (Ivanov, Sergačjov), 34. Meščerjakov (Bain, Abramov), 44. Popov (Geraškin), 44. Sokolov, 49. Sokolov (Sergačjov), 54. Popugajev (Sergačjov), 56. Bain (Sergačjov)

Střely na branku: 40:37
Trestné minuty: 45:37
Využití přesilových her: 2:3

Převzato z cslh.cz.

líbil se ti článek?