Boston se bude ucházet o hry v roce 2024

Tiskové zprávy
Tiskové zprávy
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Olympijský výbor Spojených států amerických oznámil, že město Boston bude zastupovat USA v jejich snaze stát se hostitelem olympijských a paralympijských her v roce 2024. Boston obstál v konkurenci dalších více než třiceti amerických měst, v konečném rozhodování předstihl Washington, Los Angeles a San Francisco.

„Jsme nadšeni z toho, že podáme nabídku na kandidaturu pro rok 2024. V Bostonu máme neuvěřitelně silného partnera, který bude pracovat spolu s námi na tom, abychom předložili přesvědčivou nabídku,“ uvedl předseda Amerického olympijského výboru Larry Probst. „Je velkou ctí pro Boston, že byl za USA vybrán jako uchazeč o pořádaní olympijských a paralympijských her v roce 2024,“ vzkázal starosta Bostonu Marty Walsh.

Uzávěrka MOV pro uchazeče olympijských a paralympijských her v roce 2024 je 15. září 2015, hostitel her bude oznámen o dva roky později. Harmonogram kandidatury byl oznámen v prosinci loňského roku v době schvalování Olympijské Agendy 2020. Mezi čtyřicítkou doporučení tohoto strategického plánu – který byl jednohlasně schválen - jsou také reformní pravidla umožňující pružnější a nákladově efektivnější řízení kandidatur měst. První mítinky MOV se zástupci uchazečů se uskuteční v říjnu 2015 v Lausanne. Města pak budou mít čas do 8. ledna 2016 své kandidatury finálně potvrdit.

V USA se olympijské a paralympijské hry naposledy uskutečnily v Salt Lake City v roce 2002. Předtím ještě hry hostily Atlanta (1996), St. Louis (1904) a Los Angeles (1932 a 1984).

Vážný zájem o podání kandidatur pro hry v roce 2024 doposud projevily také italský Řím nebo německá města Berlín a Hamburk. Přihlášku zvažují dále Paříž nebo Dauhá.

Celý článek najdete ZDE.

líbil se ti článek?