Dobrovolníkem v Riu chce být přes 240 tisíc lidí

Rio 2016
Rio 2016
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Nábor dobrovolníků pro olympijské hry v Rio de Janeiru 2016 se dostává do další fáze. Z došlých více než 240 tisíc žádostí nyní organizátoři vyberou ty, kteří úspěšně projdou online testem obsahujícím i jazykovou zkoušku. Pohovory s úspěšnými uchazeči pak začnou začátkem příštího roku.

„Testy přes internet jsou způsobem, jak víc zapojit kandidáty a pomoci jim lépe pochopit, co by jejich práce v Riu obsahovala,“ řekla Flavia Fontesová, manažerka dobrovolnického programu, „Je to zábavná varianta, která žadatelům pomůže pochopit rozměr olympijských her a zároveň nám je lépe poznat.“

O pozici dobrovolníka na prvních jihoamerických hrách projevilo zájem 242 757 lidí z celého světa, 60 % z nich jsou Brazilci, ostatní žádosti dorazily z dalších 191 zemí. Patří mezi ně Spojené státy, Rusko, Čína i Velká Británie. Všechny tyto země hostily některé z posledních olympijských her, což odrazuje pozitivní zkušenosti s jejich organizací.

„Jsme velmi spokojení, že nám přišlo tolik žádostí. Ukazuje to velkou touhu lidí podílet se na hrách a je zároveň dobře patrné, že dobrovolnictví je v Brazílii kladně vnímáno. Množství různých národností a věkových skupin určuje rozmanitost her, kterou hledáme. Hry jsou pro každého a dobrovolnický program to dokonale naplňuje," dodala Fontesová. Organizátoři potřebují vybrat 70 tisíc dobrovolníků. Ti absolvují roční online kurz anglického jazyka a další odbornou přípravu vztahující se k jejich práci během her.

líbil se ti článek?